Connect with us

Tenisz

Fehérvár Kupa: 128 teniszező indul a négynapos tornán

Fehérvár Kupa: 128 teniszező indul a négynapos tornán


A koronavírus-járványt követően Székesfehérváron indítja újra a hazai teniszéletet a Magyar Tenisz Szövetség: a Fehérvár Kupa négynapos, nagyszabású tornán 128 teniszező indul.

    A viadalt felvezető pénteki sajtótájékoztatón Juhász Gábor, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára kiemelte: minden sportoló ki van éhezve a megmérettetésre és reményei szerint a szurkolók is arra, hogy láthassák kedvenceiket. Úgy vélte, a karantén időszak nyomott hagyott mindenkin, látszódni fog a semmivel sem pótolható meccsrutin kiesése, de mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb összecsapásokat láthatnak majd a nézők.


    Cser-Palkovics András polgármester megtiszteltetésnek nevezte, hogy Székesfehérvár rendezheti a nehéz időszak utáni első honi viadalt, amely véleménye szerint komoly mezőnyt vonultat fel.


    Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub elnöke kiemelte, hogy ez a verseny nemcsak Fehérvár életének legnagyobb, de a magyar tenisz szempontjából is az egyik legnagyobb mezőnyt felsorakoztató verseny, hiszen eddig százhuszonnyolc nevezés futott be, F1, F2 és N1-es kategóriákban. Szerinte az elmúlt 30-40 évben ekkora létszámú és ilyen erősségű mezőny nem jött össze sehol az országban.


    Jelezte, hogy a szövetség engedélyével szabadtéren és csarnokban is lesznek meccsek, összesen tizenegy pályán játszanak majd.


    Galambos Gábor versenyigazgató megerősítette, hogy ekkora mezőny egy magyar bajnokságon sem szokott összejönni. A férfiaknál Fucsovics Mártonon és Balázs Attilán, vagyis a két top 100-as magyar teniszezőn kívül mindenki elrajtol, így az a Marozsán Fábián is, aki a legutóbb legyőzte Fucsovicsot.


    Ő lesz egyébként a férfimezőny első kiemeltje, míg a nőknél a hazai színekben versenyző Fárbás Réka. Az F2-es kategóriában Szombathelyi Benedek (MAFC) lesz az első kiemelt.


    A torna szombaton kezdődik mind férfi, mind női vonalon, hétfőn következnek a negyeddöntők, kedden pedig az első osztályú döntőket rendezik meg.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz