Tenisz

Fed Kupa – Bronzérmes a magyar válogatott

A magyar csapat 2-0-ra legyőzte a horvát válogatottat a helyosztón a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján Bath-ban, így harmadikként zárt.

A magyarok szerdán a görögöket 2-1-re, majd csütörtökön a szlovénokat 3-0-ra verték, aztán pénteken nagy csatában 2-1-re kikaptak a házigazda britektől, így a bronzéremért csaptak össze a szombati helyosztón a horvátokkal.

Fotó: MTI


    A magyar szövetség (MTSZ) honlapja szerint az idén junior párosban Australian Open-bajnok Nagy Adrienn első egyes Fed Kupa-mérkőzésén 6:3, 4:6, 6:4-re verte a világranglista 272. helyén jegyzett Tena Lukast, majd a legtapasztaltabb Fed Kupa-játékos, Jani Réka (308.) következett Jana Fett (262.) ellen. A rivális az első szettet 6:3-ra nyerte, s a másodikban Jani 5:2-re vezetett, amikor a horvát lábsérülés miatt feladta a meccset.
    A Babos Tímeát nélkülöző magyar női válogatott így 2-0-ra győzött, és megszerezte a bronzérmet, ami – mint azt az MTSZ híradása kiemelte – messzemenőkig túlszárnyalja a várakozásokat.MTI


Eredmény, a 3. helyért:
Magyarország-Horvátország 2:0
Nagy Adrienn-Tena Lukas 6:3, 4:6, 6:4
Jani Réka-Jana Fett 3:6, 5:2-nél Fett feladta

Fel