Connect with us

Sportbulvár

Ezért ütközött a hegynek Kobe Bryant helikoptere

Ezért ütközött a hegynek Kobe Bryant helikoptere


Egy héttel ezelőtt Kobe Bryant NBA legenda és lánya a 13. éves Gigi életét vesztette egy tragikus kaliforniai helikopter balesetben. A szerencsétlenségben további hét személy hunyt el, köztük a gép pilótája is.

A baleset körülményeit vizsgálva megállapítást nyert, hogy az a helikopter, amellyel a világsztár utazott nem rendelkezett egy nagyon fontos biztonsági rendszerrel.- írta a thehill.com

Képtalálat a következőre: „bryant helicopter”
Fotó: Los Angeles Times


A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testület, a baleset okát kivizsgáló kormányhivatal már közzétette, hogy a helikopternek nincs terepi figyelmeztető és riasztó rendszere (TAWS), amely figyelmezteti a pilótát, ha egy repülőgép túl közel van a talajhoz. Ez egy terepre tervezett elengedhetetlen figyelmeztető és védelmi rendszer, aminek használatával elkerülhetővé válhat például egy hegynek ütközés rossz látási viszonyok között. A januári katasztrófa napján a kaliforniai San Fernando-völgy közelében lévő alacsony felhők korlátozott láthatóságot okoztak, aminek eredményeként a helikopter Calabasasban lezuhant, miközben Bryant kosárlabdakadémiája felé tartott. Minden bizonnyal ha a gép rendelkezett volna egy ilyen védelmi szisztémával, a pilóta el tudta volna kerülni a hegynek csapódást a 9 személyt szállító helikopterrel.

Képtalálat a következőre: „bryant helicopter”
Fotó: FOX5 San Diego

Brad Sherman Kalifornia állami képviselője bejelentette, hogy szorgalmazza: minden helikopter számára kötelezővé kell tenni a TAWS rendszer használatát.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Sportbulvár