Connect with us

Labdarúgás

Európai Szuperkupa döntő: Büntetőpárbajban győzött a Liverpool

Európai Szuperkupa döntő: Büntetőpárbajban győzött a Liverpool


Az Európai szuper Kupa döntőjében a Liverpool csapata a Chelsea gárdájával találkozott Isztambulban a Vodafone Parkban. A Bajnokok Ligája győztes Liverpool soraiban már ott volt az Afrika Kupáról visszatért Mané is. A Chelsea csapata már új érát kezdett el az európai porondon Eden Hazard nélkül.

Image
Fotó: Twitter

A mérkőzést a futball történetében először hölgy játékvezető hármas vezette, akik remekül irányították és ítélték meg a szituációkat.

M

M

Az első negyedórában valamelyest a Liverpool volt aktívabb, ebben a periódusban Szalah ziccerben leadott lövését kellett hárítania Kepának. A mérkőzést megzavarta egy pályára rohanó szurkoló, de a biztonságiak gyorsan elfogták, így hamar folytatódhatott a játék. Ezt követően a Chelsea átvette az irányítást, sorra dolgozta ki a helyzeteket, a Liverpoolnak nem volt ellenszere a tökéletes ütemű kiugratásokkal szemben, Pedro egy ízben a keresztlécet találta el, de Giroud már nem hibázott. A szünet előtt akár megduplázhatta volna előnyét a londoni csapat, de újabb gólját lesállás előzte meg.

M
    A folytatásra sokkal támadóbb szellemű Liverpool futott ki a pályára, ennek köszönhetően szinte azonnal sikerült egyenlítenie. Egy ideig még nagy nyomást gyakoroltak a Vörösök a Kékek kapujára, de aztán kiegyenlítetté vált a játék, s bár az iram nem esett vissza, helyzet nem akadt ebben az időszakban. A rendes játékidő utolsó 15 percét Kepa nagy bravúrja vezette fel, Van Dijk lövését tolta a kapufára. A hajrában mindkét fél eldönthette volna az összecsapást, de valamennyi helyzet kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás.
    A ráadásban a Liverpool hamar vezetést szerzett Mané hajszálpontos lövésével, de hátrányba kerülve a londoniak nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, s bár Adrian egyszer még bravúrral hárított, Jorginho tizenegyesét, amelyet éppen az ő szabálytalansága miatt ítéltek meg, már ő sem tudta védeni. A második 15 percre érezhetően elfáradtak a játékosok, így nem született újabb gól.

A rendes játékidőben 1:1-es döntetlenre végződött találkozón nagyon kiegyenlített csata volt látható és szezon kezdethez képest magas színvonalú játék is. A büntetőpárbajban fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindenki belőtte a tizenegyeseket, azonban az utolsót a Chelsea-ből Abraham ritka rosszul lőtte el, és Adrian kivédte. Ezzel a trófeát a Liverpool nyerte meg.

Image
Fotó: Twitter

A Chelsea szerzett vezetést Giroud góljával a 36.percben amit Mané egyenlített ki a 48. percben.

Image
Fotó: Twitter

Giroud vezető gólja:

Mané egyenlítő találata:

Kepa óriási védése 1:1-es állásnál.

Mané második gólja, ezzel vezetett a Liverpool 2:1-re.

Jorginho egyenlítő találata tizenegyesből.

T
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás