Európa Liga

Európa-liga – Utolsó percben egyenlített a Fradi Razgradban, ezzel búcsúzott

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott csütörtökön a Ludogorec vendégeként a labdarúgó Európa-liga hatodik, utolsó fordulójában, így csoportjában harmadik helyen végezve búcsúzott.

    A bolgár bajnok Jody Lukoki találatával a 24. percben szerezte meg a vezetést, majd a csereként beállt Nyikolaj Szignyevics az utolsó pillanatban egyenlített. Így a Ludogorec nyolc ponttal zárt másodikként a hozzá hasonlóan továbbjutott spanyol Espanyol mögött, míg a Ferencváros héttel harmadik lett a négyesben a sereghajtó CSZKA Moszkvát megelőzve.


Razgrad, 2019. december 12. Franck Boli, az FTC (k) és Cicinho, a Ludogorets játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec – Ferencváros mérkőzésen a razgradi Ludogorec Arénában, Bulgáriában 2019. december 12-én. MTI/Kovács Tamás


    Szerhij Rebrov együttese győzelemmel első magyar csapatként vette volna sikerrel a csoportkört, így viszont – bár a magyar pontrekordot beállította – hétből eddig egyszer sem sikerült túlélni ezt a szakaszt a magyar kluboknak, amelyek 2004 óta egyszer sem élték meg a tavaszt az európai kupasorozatokban.


Az El első kieséses fordulójának párosítását hétfőn sorsolják Nyonban.

Európa-liga, 6. (utolsó) forduló, H csoport:
Ludogorec (bolgár)-Ferencváros 1-1 (1-0)

Razgrad, Ludogorec Aréna, 5000 néző, v.: Matej Jug (szlovén)
Gólok: Lukoki (24.), illetve Szignyevics (95.)
Sárga lap: Terzijev (59.), illetve Frimpong (27.), Botka (66.)

Ludogorec:
    
Ilijev – Cicinho, Terzijev, Grigore, Nedjalkov – Marcelinho, Anicet Abel, Badji – Wanderson (Djakov, 85.), Keserü (Ikoko, 91.), Lukoki (Tchibota, 77.)

Ferencváros:
    
Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Heister – Haratin (Ihnatenko, 84.), Sigér (Skvarka, 79.) – Isael, Nguen, Zubkov – Boli (Szignyevics, 84.)

I. félidő:
    
    24. perc: Botka eladta a labdát a saját térfelének közepén, Marcelinho kiugratta Lukokit, aki ziccerben a kifutó Dibusz mellett a kapu bal oldalába gurított (1-0).


Razgrad, 2019. december 12. Jody Lukoki, a Ludogorets játékosa (k) gólt rúg a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec – Ferencváros mérkőzésen a razgradi Ludogorec Arénában, Bulgáriában 2019. december 12-én. MTI/Kovács TamásII. félidő:
    
    95. perc: Skvarka beadását Szignyevics csúsztatta a kapuba öt méterről (1-1).

    A győzelmi kényszerben pályára lépő Ferencváros az első perctől támadólag lépett fel, letámadása gyakran hatékonynak bizonyult, de a Ludogorec is vezetett néhány ígéretes támadást. Ennek ellenére komoly helyzet egyik oldalon se alakult ki, a pontatlan lövéseket a kapusok könnyedén hárították. A 20. percben a magyar bajnok nem kapott meg egy 11-est, pedig Isael lövése jól láthatóan Cicinho kezén akadt el, néhány perccel később viszont Botka nagy hibáját kihasználva előnybe került a hazai csapat. A gól nem változtatta meg a játék képét, inkább az FTC irányított, igazán nagy helyzetig viszont továbbra sem jutott, míg a bolgárok csak szórványosan vezettek akciókat, de akkor is a biztonságot szem előtt tartva. A gólhoz egyértelműen a Ferencváros járt közelebb, egy szögletet követően Frimpong a kapufát találta telibe, majd egy másik sarokrúgás után Boli ollózását védte Ilijev, míg Isael ígéretes helyről elvégzett 18 méteres szabadrúgása elkerülte a bolgár kaput.


Razgrad, 2019. december 12. Tokmac Nguen (k), az FTC játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec – Ferencváros mérkőzésen a razgradi Ludogorec Arénában, Bulgáriában 2019. december 12-én. MTI/Kovács Tamás


    A folytatás első perceiben a Ludogorec akarata érvényesült, de nem sikerült újabb góllal eldöntenie a továbbjutás kérdését. Tíz perc elteltével kiegyenlítetté vált a küzdelem. A Ferencváros azonban pontatlanabbul futballozott, mint az első félidőben, így ritkábban jutott el a hazaiak kapujáig, ráadásul a töredezettebbé váló játék is a hazaiakat segítette. Amikor mégis sikerült komoly lehetőséget kialakítani, akkor Isael rontott ziccerben. A Ludogorec egyre kevésbé törekedett támadásokra, inkább a biztos labdatartást helyezte előtérbe a számára kedvező eredmény birtokában. A bolgárok terve tökéletesen működött, biztosan őrizték minimális előnyüket, a magyar csapat csak a hosszabbításban tudott nyomást gyakorolni, akkor viszont az utolsó pillanatban legalább az egyenlítés összejött.

Fel