Európa Liga

Európa Liga: Tizenegyespárbaj után a másik döntős a Chelsea

Az Európa Liga másik elődöntőjének visszavágóján a Chelsea csapata az Eintracht Frankfurt alakulatát fogadta. Az első mérkőzésen ugyanúgy 1-1-es végeredmény született, mint a mai találkozó rendes játékidejében. A hosszabbítás sem hozott döntést, hiába lőtt gólt a hazai csapat. Azpilicueta a németek kapusának kezéből sodorta a hálóba a labdát, azonban a játékvezető ezt érvénytelenítette. Következett a 11-es párbaj, amiben a Chelsea bizonyult jobbnak. Az utolsó büntetőt Eden Hazard lőtte be, Kepa két tizenegyest is hárított.

1

Végig nagyszerű mérkőzést játszott a két csapat, tényleg nyílt sisakos küzdelem folyt a pályán, itt is ott is voltak lehetőségek, helyzetek. Az első félidőben a Chelsea játékosa Loftus-Cheek tekerte a labdát a Frankfurt kapujának bal oldalába. Ezzel vezettek 1-0-ra a kékek.

2

A második félidőben nem kellett sokáig várni az Eintracht egyenlítő találatára, a Real Madriddal összeboronált Luka Jovic révén egyenlített a vendég csapat. Jovic ismét bizonyította rendkívüli higgadtságát és gólérzékenységét. 21 éves létére rettentő rutinosan játszott az elődöntő párharcaiban. A hátralévő időben sok lehetősége volt mindkét csapatnak a gólszerzésre, azonban a hosszabbításban se született újabb gól és a 11-es párbajig kellett várni az újabb találatokra.

3

Fel