Európa Liga

Európa Liga: Három együttes is büntetést kapott szurkolói miatt

A Dinamo Zagreb következő európai mérkőzését zárt kapuk mögött rendezik szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt.

Az UEFA három együttest is büntetéssel sújtott szurkolói atrocitások miatt. A legsúlyosabb elmarasztalást a horvát Dinamo Zagreb kapta, miután március 7-i Benfica elleni mérkőzésük során szurkolóik rasszista rigmusokat énekeltek és zavarták a találkozó menetét pirotechnikai eszközök használatával.

Az incidens folyományaként a Dinamo Zagrebnek a következő európai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania. Az UEFA további egy mérkőzésről is döntött ilyen formán, ám azt két évre felfüggesztette. A horvát csapatnak a rasszista megnyilvánulások miatt továbbá 20.000 eurót, a pirotechnikai eszközök használata miatt pedig 47.000 eurót kell befizetnie az UEFA kasszájába.

Másik két együttest is büntette a testület, a Malmö-Chelsea párharc mindkét felének a zsebébe kell nyúlnia. A február 14-én játszott svédországi mérkőzésük során az angolok szurkolói tárgyakat dobáltak be a pályára és közülük néhányan a pálya egyes részeire is berohantak, míg a svédek szintén tűzijátékok használatáért és tárgydobálásért kell, hogy bűnhődjenek. A Chelsea 13.000, a Malmö 58.000 eurós bírságot kapott.

Fel