Európa Liga

Európa-liga – Győzni jött Budapestre az Espanyol

Pablo Machin vezetőedző olyan fiataloknak is lehetőséget ad csütörtökön a Ferencváros vendégeként, akik eddig kevesebbet játszottak, ennek ellenére csapata, az Espanyol győzni szeretne a labdarúgó Európa-liga ötödik fordulójában.

    “Az igazi célt teljesítettük, így természetesen fontosabb, hogy vasárnap az Osasuna elleni bajnoki mérkőzésen győzzünk. De a presztízs és a pénzdíj miatt itt is nyerni szeretnénk. Jó lenne minél hamarabb megszerezni az első helyet a csoportban, mert akkor utána csak a bajnokságra koncentrálhatnánk, ráadásul könnyebb ellenfelet kaphatunk a tavaszi folytatásra” – mondta a szerdai sajtótájékoztatón az október 7-én kinevezett tréner, aki szerint az is fontos, hogy megnézhet olyan játékosokat, akik kevesebb lehetőséget kaptak. Így például a fiatal tehetséget, Pol Lozanót, aki már két hete, a Ludogorec ellen is szerephez jutott.


    A szakember hangsúlyozta, sok esetben nem is pihentetésről van szó, ugyanis rengeteg sérülés sújtja csapatát. Példaként említette, hogy Matias Vargas nem is tarthatott az együttessel, de a védő Fernando Calero játéka sem biztos, hiába utazott a csapattal Budapestre.


    “A továbbjutás nem jelenti, hogy ne akarnánk nyerni és első helyen végezni a csoportban” – jelentette ki Machin, aki szerint a rotálás azért is hasznos, mert így frissen tudja tartani a játékosokat. A spanyol bajnokságban a 19., kieső helyen álló gárda trénere azt sem zárta ki, hogy kapusposzton Diego Lopez helyett kipróbálja Andrés Prietót.

Képtalálat a következőre: „machin espanyol”
Fotó: MD


    Sergi Darder arról beszélt, minden meccsen javulni és nyerni szeretnének, így ezúttal is ezzel a céllal érkeztek.


    “Három-négy naponta játszunk, de mindig csak a következő találkozó a fontos. Még csak novembert írunk, úgyhogy nem beszélhetünk kimerültségről sem, így nem elégszünk meg a továbbjutással, első helyen akarunk továbblépni” – jelentette ki a 25 éves középpályás, aki úgy vélte, önbizalomszerzés céljából is fontos lenne sikerrel távozni a magyar fővárosból.


    Darder a gyengébb bajnoki szereplésről úgy vélekedett, a La Ligában sem játszanak rosszul, csak ott nem jönnek az eredmények.


    A Ferencváros-Espanyol találkozó 18.55-kor kezdődik a Groupama Arénában, ahol a magyar bajnoknak legalább döntetlent kell elérnie ahhoz, hogy biztosan versenyben maradjon a továbbjutásért. Ugyanakkor győzelemmel meg is előzheti a jelenleg előtte második helyen álló bolgár Ludogorecet, azaz akár továbbjutást érő pozícióból is várhatja a két hét múlva esedékes zárókört.

Fel