Európa Liga

Európa Liga: Döntőbe jutott az Arsenal, Aubemeyang mesterhármast szerzett

Az Európa Liga elődöntőjében a Valencia csapata az angol Arsenal-t fogadta. Az ágyúsok egy gólos előnnyel érkeztek Spanyolországba és végül ezt a mérkőzést is megnyerve kettős győzelemmel jutottak be a második számú európai kupasorozat döntőjébe. Ami Bakuban lesz Azerbajdzsánban.

1

A mérkőzés elején a hazai csapat nem bízott semmit a véletlenre, azonnal nekirontottak az Arsenal-nak és hamar meg tudták szerezni a vezetést, amivel már ők álltak továbbjutásra. Azonban az Arsenal természetesen nem hagyta annyiban a dolgot és az egész mérkőzésen remek formában focizó csatár kettősük révén a 17. percben egyenlítettek Aubemeyang révén. A gólpasszt Lacazette biztosította. Az első játékrész további részében az angolok akarata érvényesült, többször támadtak és Lacazette révén a kapufáig is eljutottak.

2

A második félidőben beindult a londoniak hengere, az 50. percben Aubemeyang becsúszó szereléssel szerezte meg a labdát, jól passzolt Torreira-hoz, aki a jó helyzetben lévő Lacazette-et választotta, a francia pedig a bal alsó sarokba bombázott. 1-2-re vezettek az angolok. Az 58. percben sikerült egyenlíteni a Valencia-nak, Gameiro szó szerint begyalogolt a kapuba a labdával. Rodrigo lövése eltalálta Gameiro-t, aki a labdával együtt bezuhant a kapuba.

Az Arsenal nem bízta a véletlenre a dolgokat és Aubemeyang további két találatával idegenben is biztos győzelmet aratott. Ezzel az Arsenal csapata elsőként bejutott az Európa Liga döntőjébe, ahol a Chelsea-Frankfurt párharc győztesével fog megküzdeni a trófeáért.

3

4

5

Fel