Európa Liga

Európa Liga: A Chelsea elhódította a trófeát, Hazard duplázott

A Bakuban rendezett Európa Liga döntőben a Chelsea és az Arsenal csapatai játszották az angol házi döntőt és a londoni kékek nagyon magabiztos játékkal Giroud, Pedro és Hazard(2) góljaival 4-1 arányú győzelmet arattak és ezzel elhódították az Európa Liga trófeáját.

Az egész mérkőzésen nagyon kiegyenlített játék folyt, amit a labdabirtoklási arányi is jól mutat, ez 51% – 49% volt az Arsenal javára. Az első félidőben nem találtak be a csapatok, a második félidőben viszont igazi gólparádét láthattunk.

Fotó: Twitter

A 49. percben Olivier Giroud bólintott az ellenfél hálójába Emerson bal oldali beadásából. Ezzel vezetett 1-0 ra a Chelsea. A 60. percben újabb gólt szereztek a kékek, Pedro perdített Czech kapujába, 2-0 a Chelsea javára. A spanyol csatárnak a gólpasszt a szuper formában játszó belga Hazard adta, aki öt perccel később a Giroud buktatása miatt megítélt 11-est magabiztosan gurította a kapu jobb oldalába. Ezzel már három góllal vezettek Sarri tanítványai.

Fotó: Twitter

A 69. percben sikerült szépítenie az Arsenalnak. Alex Iwobi bombázott a jobb összekötő helyéről a Chelsea kapujának jobb felső sarkába, 3-1 volt a Chelsea javára. David Luis-ék nem hagyták annyiba, mert a 72. percben fantasztikus gólt szerzett a belga szupersztár Hazard, Giroud gólpasszát kapásból vágta az Arsenál kapujának bal alsó sarkába, 4-1-re alakítva a mérkőzés állását.

Fotó: Twitter

Ezzel el is dőlt a mérkőzés és a Chelsea eredményesebb játéka révén megérdemelten nyerte meg a döntőt, így nyerte meg az Európa Ligát. A kupát Azpilicueta és Cahill vették át, amit utána Sarri is a magasba emelhetett. Ott ünnepelt csapattársaival a sérült német Ruediger is.

Meccs

Chelsea – Arsenal

Csapatok

Tudósítás

Fel