Egyéni Sportok

Európa Játékok – Magyar “bronzvasárnap” a zárónapon – ÖSSZEFOGLALÓ

Öt magyar bronzérmet is hozott a vasárnapi zárónap a minszki Európa Játékokon, a 121 fős küldöttség így összesen 19 érmet, 4 aranyat, 6 ezüstöt és 9 bronzot gyűjtött a múlt pénteken kezdődött multisport-eseményen.

    A nap első harmadik helye a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor nevéhez fűződött, aki vigaszági győzelmét követően fél órával a helyosztón is nyert, mégpedig magabiztosan, 7-1-re a horvát Ivan Huklek ellen.
    A Minszk Arénában, a tornászok szerdöntői során, valamint a Csizsovka Arénában, a karatésoknál is két-két bronzérmet ünnepelhettek a magyarok.
    Előbbi helyszínen előbb Péter Sára végzett harmadikként az ugrás fináléjában, majd a nap utolsó döntője, a nyújtó után Vecsernyés Dávid állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A karatésoknál mindkét magyar induló az elődöntőig jutott súlycsoportjában, ott azonban Tadissi Martial (67 kg) és Hárspataki Gábor (75 kg) is kikapott, így mindkettejük nyakába bronzérem került.
    A pályakerékpárosoknál is két magyar volt érdekelt a zárónapon: Lovassy Krisztián 12. helyen végzett omniumban, Szalontay Sándor pedig az első forduló reményfutama után búcsúzott keirinben.
    A második alkalommal megrendezett Európa Játékok a Dinamo Stadionban rendezendő esti záróünnepséggel ér véget. A magyar zászlót a 77 kilogrammban harmadik helyen végzett kötöttfogású birkózó, Lőrincz Tamás viszi majd a ceremónián.

Fel