Európai Kosárlabda

Euroliga négyes döntő – Csaknem telt ház várható a soproni csarnokban

Csaknem telt ház várható a soproni csarnokban a női kosárlabda Euroliga péntektől vasárnapig tartó négyes döntőjében.

    Pados Noel, a házigazda Sopron Basket kommunikációs vezetője péntek délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jegyek 95 százaléka már elkelt.
    „A vasárnapi helyosztókra gyakorlatilag elfogytak a belépők, mára pedig minimális mennyiség maradt” – jelentette ki, hozzátéve, a rendkívül sikeres tavalyi rendezést idén megpróbálják túlszárnyalni többek között azzal, hogy négyoldalú óriás kivetítőt emeltek a pálya fölé, továbbá a csapatok bemutatását is látványos showműsor övezi majd.
    Az óriási érdeklődésre való tekintettel a szervezők kisebb mobillelátókkal beépítették a lenti karéj szektorai közötti helyeket is, így valamivel háromezer fölé nőtt a Novomatic Aréna befogadóképessége.


    Ami a vendégcsapatokat illeti, a Jekatyerinburg ezúttal is hatalmas stábbal és szurkolóhaddal érkezett, és már kedden elfoglalta szálláshelyét, míg a délutáni meccsen érdekelt orosz Dinamo Kurszk és cseh USK Praha szerdán jött Magyarországra.
    A tavaly bronzérmes kurszkiak már másfél órával a kezdés előtt kijöttek a parkettre nyújtani-melegíteni, a prágai együttest irányító Natalia Hejkova – aki korábban a soproni kispadon is ült – ekkor még az öltözőben készítette fel játékosait az első elődöntőre.
    A Final Four nyitómérkőzésén 17 órakor csap össze az orosz és a cseh gárda, majd 20 órakor következik a Sopron Basket a címvédő Jekatyerinburg ellen. MTI

Fel