Európai Kosárlabda

Euroliga négyes döntő – A szövetségi kapitány szerint a Sopron közel volt a csodához

Székely Norbert, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint a pénteken 81-59-re elvesztett elődöntő ellenére a Sopron Basket minden eddiginél közelebb járt a bravúrhoz a kosárlabda Euroliga négyes döntőjében.

    „A Jekatyerinburg játékosállományát ismerve tudhattuk, hogy nem a Sopron lesz a favorit, ezzel együtt a játékosok is hittek abban, hogy véghezvihetik a csodát” – kezdte értékelését a szakvezető szombaton az MTI-nek. 
    „Ez ugyan nem jött össze, de szerintem közelebb voltunk hozzá, mint a tavalyi döntőben” – közölte Székely Norbert.
    Elmondta: az első félidőben bebizonyították, hogy képesek az ellenfél szintjén játszani, de idővel kiütközött a fizikális különbség. 
    „A Sopront olyan koncentrált játékkal darálták be, hogy az még a Jekatyerinburgtól is meglepő volt” – tette hozzá.

Fotó: MTI( Nyikos Péter)


    Székely Norbert úgy vélekedett, hogy az uráli gárda kiemelkedik a mezőnyből, emellett a szintén döntős Dinamo Kurszk kerete is erősebb a Sopronénál. A bronzmérkőzésen a hazaiakra váró USK Praha hasonló szintet képvisel, mint a Sopron.
    A kapitány külön kiemelte a prágai kispadon ülő Natalia Hejkovát, akivel korábban három évig dolgozott együtt Sopronban.
    „Ő egy ikonikus személyiség, akiről mindent elmond az, ahogy az elmúlt évtizedekben kormányozta a csapatait. Óriási fegyvertény, hogy idáig jutott a Prágával, és fel lehet készülni belőle, de Nata mindig tartogat meglepetéseket” – emelte ki.
    A Novomatic Arénában vasárnap 17.30-kor kezdődő bronzmeccsről Székely Norbert azt mondta, hogy ugyanolyan jó csapatnak tartja a magyar és a cseh bajnokot.
    „Teljesen nyílt csata lesz, ugyanakkor a Sopronnak biztosan sokat jelent majd a hazai pálya” – vélekedett.
    A három éve honosított Turner Yvonne – aki 15 ponttal a soproniak legjobbja volt az Euroliga-elődöntőben – válogatott szerepvállalásáról a kapitány közölte, hogy az még várat magéra.
    „Egyelőre nem tudni, hogy pályára lép-e júniusban a szerbiai Európa-bajnokságon. Fontos kérdés, hogy az NB I után elmegy-e a WNBA-be, illetve hogy vissza tud-e jönni, és ha igen, mikor. Én a csapatot tartom elsődlegesnek, de annyi bizonyos, hogy Turner személyében van egy elhivatott és motivált játékos Magyarországon, ami mindenképpen szimpatikus” – tette hozzá Székely Norbert.   

Forrás: MTI

Fel