Labdarúgás

EURO U17: Izlandot is legyőzte a magyar válogatott

Az U17-es Európa Bajnokságon szereplő magyar válogatott a második csoportmérkőzését is megnyerte és ezzel hat ponttal vezeti csoportját. még ma biztossá válhat a továbbjutás.

Izland – Magyarország 1:2  (0:1)

A gólokat Molnár Rajmund és Németh András szerezték. A magyar fiatalok a Hegyi – Buna, Balogh, Horváth, László – Posztobányi – Zuigeber, Kosznovszky, Kata, Major – Molnár összeállításban léptek pályára az írországi világversenyen Dublinban.

A magyar válogatott a dublini összecsapás első félidejében aktívan futballozott, többször jutott el kapura lövésig és komoly helyzeteket is kialakított. A vezetést Molnár Rajmund szerezte meg a 31. percben. Ezután az izlandiak feljebb tolták a védekezésüket, de a magyar csapat továbbra is kapura veszélyesen játszott.
    A szünet után gyorsan egyenlítettek az északiak, ettől kissé lábra kaptak, bátrabban mentek előre, és akár újabb gólt is szerezhettek volna. A magyarok ugyanakkor a folytatásban is többször fejezték be lövéssel támadásaikat, kezdeményezők maradtak. A hajrához közeledve három perc különbséggel mindkét kapitány egyszerre hármat cserélt. A két csapat egyformán győzelemre játszott, a mérkőzést eldöntő gólt végül kezezés miatt megítélt büntetőből Németh András szerezte meg a 90. percben.   

Fel