Labdarúgás

EURO-2020 – Wales két góllal legyőzte Törökországot

Wales 2-0-ra legyőzte Törökországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, az A csoportban szerdán Bakuban.


    Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Wales-Törökország 2-0 (1-0)

Baku, Olimpiai Stadion, 20 ezer néző, v.: Artur Dias (portugál)
    gólszerzők: Ramsey (42.), C. Roberts (95.)
    sárga lap: Davies (92.), Mepham (92.), illetve Yilmaz (92.), Calhanoglu (92.)

    Wales:
    
Ward – C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies – Morrell, Allen (Ampadu, 73.) – Bale, Ramsey (Wilson, 85.), James (Williams, 94.) – Moore

    Törökország:
    
Cakir – Celik, Söyüncü, Ayhan, Meras (Müldür, 73.) – Yokuslu (Demiral, a szünetben), Tufan (Yazici, a szünetben), Calhanoglu – Ünder (Kahveci, 83.), Karaman (Dervisoglu, 75.), Yilmaz

    I. félidő:
    
42. perc: Gareth Bale hajszálpontos előreíveléssel hozta remek helyzetbe Aaron Ramseyt, aki a tizenhatoson belül levette a labdát, majd hat méterről a hálóba passzolt (1-0).

    II. félidő:
    
61. perc: Zeki Celik szabálytalankodott Gareth Bale-lel szemben a tizenhatoson belül, annak oldalvonalánál. A büntetőt a sértett hajtotta végre, de magasan a keresztléc fölé bombázott.
95. perc: Harry Wilson és Bale kis szöglete után utóbbi becselezte magát a védők között, majd Connor Robertshez passzolt, aki kapásból a hálóba lőtt (2-0).

    Az első félidőben mindkét csapat sokat tett a vezetés megszerzéséért, de próbálkozásaik egészen a hajráig meddőnek bizonyultak és csak ritkán végződtek helyzetekkel. Ramsey két ziccert is elrontott, majd a 42. percben Bale kihagyhatatlan helyzetbe hozta, ezzel Wales került előnybe.


    A második félidőben Bale büntetőből növelhette volna csapata előnyét, de meglepően nagyot hibázott, majd fél perccel később megtámadta és megzavarta a török kapust, aki a gólvonaltól hét méterre eltalálta a walesi csatárt, de lábáról kevéssel a kapufa mellé pattant a labda.


    A törökök a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítésért, de legnagyobb helyzetüket is kihagyták, így két mérkőzés után is gól nélkül állnak. Ellenfele támadásait igyekezett kihasználni a walesi válogatott, és az utolsó percben megduplázta a különbséget.

Fotó: UEFA

Fel