Labdarúgás

EURO-2020 – Fenyegetik Moratát és családját

Súlyosan megfenyegették Álvaro Moratát és családját, miután a spanyol futballválogatott csatára tizenegyest hibázott a szlovákok ellen a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

    A játékos a Cadena Cope rádiónak nyilatkozva panaszolta el, hogy támadások sora érte őt, amiért 0-0-s állásnál elrontotta a büntetőt és több helyzetet is kihagyott csoportjuk zárómeccsén, amelyet amúgy a spanyolok 5-0-ra nyertek és bejutottak a nyolcaddöntőbe.


    Már a Sevillában rendezett találkozó közben is, amelyen gyermekeikkel együtt jelen volt felesége is, „megtalálták” a vehemens drukkerek, a kifütyülést és a verbális sértegetéseket követően pedig nemcsak a futballista, hanem családja is fenyegetéseket kapott a közösségi médiában.


    „Akadtak, akik azt írták: remélik, hogy a gyermekeim meghalnak” – mondta Morata, akit csapattársai támogatásukról biztosítottak.


    A 28 éves csatár az Eb-n mindhárom csoportmérkőzésen szerepelt, és egy gólt szerzett: a Lengyelország együttese elleni meccsen volt eredményes (1-1). A válogatottban eddig 43 mérkőzésen jutott szóhoz, és 20 gólt szerzett.


    A spanyolok hétfőn a vb-ezüstérmes horvátokkal küzdenek meg Koppenhágában a nyolc közé jutásért.

Fel