Connect with us

Kézilabda

Erős névsor a szegedi női kézisek élén

Erős névsor a szegedi női kézisek élén


Új edzővel, de a régi névadó szponzorral készül várja a következő szezont a PC Trade Szeged Női Kézilabda Egyesület. -írta a szeged.hu

Zubai Gábor lesz az NB I/B-ben szereplő PC Trade Szeged NKE vezetőedzője a következő szezonban. A névrokonság Zubai Szabolccsal nem véletlen, hiszen Gábor a korábbi Pick-legenda öccse. Mezőkövesden és Dunaújvárosban is játszott, ám sorozatos sérülései miatt már 20 évesen felhagyott az aktív játékkal. Edzőként viszont a sportágban maradt. Az NB II-ben a Duna-Pent női csapatát irányította, legutóbb pedig a mezőkövesdi utánpótlásban dolgozott.

– Nagyon tetszik a klub filozófiája és játékosok hozzáállása. Úgy éreztem szintet kell lépnem, és erre ez a legjobb lehetőség – nyilatkozta az újdonsült vezetőedző. Az előző, „csonka szezonban” a szegediek a negyedik helyen álltak, amikor a szövetség a koronavírus-járvány miatt lezárta a bajnokságot. Ha ehhez hozzátesszük azt, hogy a keret átlagéletkora 20,4 év volt, mindenképpen megsüvegelendő a lányok teljesítménye.

– Amiben hiszünk és amiben dolgozunk, az utánpótlástól kezdve akár a felnőttig, az működik. És nyilván ez az úton szeretnénk továbbmenni, de eközben tanulni és fejlődni. Tehát egy olyan anyag áll rendelkezésünkre most tíz éves korosztályunktól egészen a felnőttig is mondom, mert formálódik a csapat, amire büszkék vagyunk és ami óriási felelősséget is ró ránk, hogy ezt komolyan csináljuk tovább – mondta Laluska Balázs szakmai igazgató.

A sajtótájékoztatón Tóth Gábor, a PC Trade System Kft. ügyvezető igazgatója is ott volt, akivel a klub újabb névadó szponzori szerződést írt alá. A két fél remek kapcsolatot ápolt egymással az utóbbi négy évben, így nem volt nehéz megegyezni a folytatásról.

– Nagy sikereket értünk el együtt az utóbbi években: országos szinten jegyzik, sőt a legjobbak közé tartozik a szegedi utánpótlás. Fiatalokat foglalkoztató, a fiataloknak megoldásokat nyújtó vállalkozásként ez nekünk nagyon szimpatikus – nyilatkozta Tóth Gábor.

A vezetőség folyamatosan tárgyal esetleges érkezőkről, valamint szeretnének jövőre is minél több szegedi fiatalt beépíteni a felnőttcsapatba, ahonnan Speth Evelin és Bató Lili távozott. A felkészülést a tervek szerint július végén kezdik meg.

Szerző: Kurilla Viktor
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda