Kézilabda

Elszakadt Jamali keresztszalagja, műtét vár rá

Térdműtét vár Jamali Imanra, a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatott balátlövőjére, aki szerdán az Egyiptom elleni csoportmérkőzésen sérült meg.


Erdélyi Gábor csapatorvos tájékoztatása szerint a vizsgálat megerősítette, hogy a Telekom Veszprém játékosának elszakadt az elülső keresztszalagja a meccs első félidejében.

Fotó:Telekom Veszprém


    Jamali csütörtökön visszautazik Magyarországra, ahol megoperálják, ezt követően kezdődhet el a rehabilitációja. A rehabilitáció egy ilyen sérülés esetén elérheti a 6-8 hónapot is.
    A magyar válogatottnak csütörtökön reggel 9 óráig van lehetősége bejelenteni, hogy akar-e cserélni a játékoskeretben. Vladan Matics szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, valószínűleg Szita Zoltán, a Balatonfüred balátlövője csatlakozik a csapathoz.
    A magyar válogatott a D csoportban pénteken 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával, vasárnap Angolát 34-24-re, hétfőn Katart 32-26-ra legyőzte, szerdán 30-30-as döntetlenre végzett Egyiptommal, csütörtökön 20.30-tól pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, majd Herningbe költözik a középdöntőre. Forrás:MTI

Fel