Connect with us

Magyar Foci

Elkezdődik a nyíregyházi futballutánpótlás-edzőközpont tervezése

Elkezdődik a nyíregyházi futballutánpótlás-edzőközpont tervezése


Elkezdődnek a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia örökösföldi edzőközpontjának tervezési munkálatai – a beruházásról szerdán tartottak sajtótájékoztatót a nyírségi megyeszékhelyen.

    Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő az eseményen emlékeztetett, a kormány nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sport területét, kitűzte a megvalósítandó célokat, amelyekbe beletartozik a sportakadémia-rendszer támogatása és fejlesztése is.


    A Nyíregyháza Spartacus FC utánpótlás korosztályai a 21. századi igényeknek megfelelő, modern létesítménnyel fognak gazdagodni. “Óriási beruházás lesz, nagyon sok pályával, műfüves és élőfüves pályákkal, kiszolgáló egységekkel, konferenciatermekkel és kollégiumokkal” – fogalmazott az államtitkár.


    Hozzátette, a beruházással érintett tizenegy hektáros területen a jelenlegi feladat a kivitelezési tervek és a hatástanulmány elkészítése lesz 2021 nyaráig.


    Vinnai Győző, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, a fejlesztés előkészítésére, valamint a megvalósíthatósági tanulmányra kormányhatározatban csaknem 300 millió forintot biztosított a kabinet.


    Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, a szabolcsi nagyvárosban folytatódik az önkormányzat sportinfrastruktúra-fejlesztési programja. Ennek lépéseiként teljesen felújították a korábbi Bujtosi Szabadidő Csarnokot (a jelenlegi Continental Arénát), megvalósult a városi tornatermek rekonstrukciója, szabadidősporttal kapcsolatos beruházások indultak, megépült a jégpálya, hamarosan átadják az új uszodát, folyamatban van az atlétikai centrum építése, most pedig állami forrásból egy modern edzőközpont épül az utánpótlásnak, amely később az önkormányzat tulajdonába kerül át – sorolta a városvezető.


    Révész Bálint, az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus FC tulajdonosa, az akadémia elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, szeretnének nagyon sok tehetséges gyereket kinevelni, akik később a – remények szerint hamarosan ismét az NB I-ben szereplő – klub színeiben érhetnek el sikereket.


    Az MTI kérdésére Révész Bálint közölte, jelenleg 350 gyerek futballozik az akadémián, az edzőkomplexum megépítésével számuk elérheti az öt-hatszázat is.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Foci