Connect with us

Angol Foci

Eljárást indítottak Cavanival szemben

Eljárást indítottak Cavanival szemben


Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) eljárást indított Edinson Cavani, a Manchester United uruguayi válogatott csatára ellen, mert helytelen magatartásnak ítélte, hogy a játékos az egyik Instagram-posztjában rasszistának tűnő kifejezést használt.

Az eset még az előző hónapban történt, amikor az MU 3-2-re verte a Southamptont, a meccs után pedig a 33 esztendős futballista az Instagramra feltöltött posztjának szövegében a ’negrito’ szót is leírta. Cavani azt állította, ez csupán szeretetteljes üdvözlése volt egy barátjának, az FA szerint viszont a játékos ezzel megszegte a szövetség vonatkozó előírásait.

„A Manchester United labdarúgójának közösségi médiában november 29-én megjelenített posztja sértő és/vagy diszkriminatív és/vagy helytelen volt, és/vagy rossz színben tüntette fel a játékot” – írta az FA.

A Manchester United közleményben védte meg a támadót, azt állítva, hogy Cavani posztjában nem volt rosszindulat.

„Klubunk és minden játékosunk teljes mellszélességgel kiáll a rasszizmus elleni harc mellett, és folytatja a munkát az FA-vel ebben a tekintetben” – hangsúlyozta az MU, és kiemelte, Cavani bocsánatot kért a posztért, amelyet törölt is, miután tájékoztatták róla, hogy félreérthető.

Cavaninak január 4-ig van lehetősége reagálnia az ellene indított eljárásra.

Az uruguayi csatár az izomsérülése után már ismét társaival edz, a Sheffield United vendégeként csütörtökön (ma) este sorra kerülő bajnoki meccsen azonban kérdéses a játéka.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Angol Foci