Connect with us

NBA

Elhunyt David Stern az NBA egykori vezetője

Elhunyt David Stern az NBA egykori vezetője


Elhunyt David Stern amerikai üzletember, aki az NBA-t “aranytojás tojó tyúkká” tette az Egyesült Államokban valamint az egész világon. Stern közel harminc évig volt az egyik legnépszerűbb amerikai profi sport liga irányítója.

Fotó: AP Photo/ Jessica Hill

Halálát agyvérzés okozta, amit még három héttel ezelőtt szenvedett el, otthonában családja körében halt meg január 1-én a 77 éves üzleti és marketing guru.

Remembering David Stern

We remember the distinguished life and career of former commissioner David Stern.

Közzétette: NBA TV – 2020. január 1., szerda

Stern olyan hatalmas üzleti sikert ért el az NBA-vel, hogy 2014-es lemondásakor 5 milliárd dollárt ért a “cég”. Egymilliárd dollárt szedtek csak be tévés közvetítési jogdíjakból, 40-szer többet mind amikor 1984-ben megérkezett a ligához. Játékosok brandjét tartotta a sikeres NBA zálogának, ezért rájuk is építette az üzleti modellt. Michael Jordan 1984-es belépése pont jókor jött a hanyatló profi ligának és onnantól kezdve nagyon meredek emelkedést mutatott mind a nézettség de az egyéb eladási görbék is, beleértve a mezeket, különböző csapat ereklyéket és a meccs jegyeket.

Képtalálat a következőre: „stern jordan”
Fotó: NBA

A liga bővítése abszolút szívügye volt, ő kezdeményezte kanadai csapatok életre keltését és az egyéb amerikai franchise-ok csatlakozását az NBA-hez.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több NBA