Kézilabda

Elhunyt a Veszprém egykori sikeredzője

Szomorú hírt közölt a Telekom Veszprém. 78 éves korában elhunyt a csapat egykori sikeredzője Joósz Attila.

A győri születésű szakvezető az egyetlen a veszprémi kézilabdázás történetében, aki egy szezonban bajnokságot, Magyar Kupát és európai kupát tudott nyerni a csapattal – olvasható a Telekom Veszprém közösségi oldalán.


    Edzői pályafutása 1965-ben a Rába ETO Sportiskolában kezdődött. Szülővárosa férficsapatát két időszakban, összesen kilenc idényen keresztül irányította, mérlege két Magyar Népköztársasági Kupa-győzelem, egy IHF Kupa-győzelem és egy bajnoki ezüstérem volt. Ezt követően több osztrák férficsapatnál tevékenykedett, majd következett a veszprémi sikerkorszak négy bajnoki címmel, három MNK-elsőséggel és egy KEK-győzelemmel.


    Joósz Attila 1991-ben és 1992-ben a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt, ő irányította a nemzeti együttest a barcelonai olimpián, amelyen a hetedik helyet szerezte meg. Az edzői hivatásnak 1995-ben agyvérzése miatt kellett búcsút mondani.


    A Kemény Ferenc-díjat 1986-ban, a mesteredző címet 1987-ben kapta meg.

Ezt írta a Veszprém Facebook oldalára:

Szomorúan fogadtuk a hírt, miszerint elhunyt csapatunk egykori vezetőedzője Joósz Attila, aki a mai napig az egyetlen edző a veszprémi kézilabdázás történetében, aki egy szezonban magyar bajnokságot, Magyar Kupát és európai kupát tudott nyerni a csapattal. Összesen négyszer vezette magyar bajnoki címig az “Építőket”, háromszor nyert Magyar Kupát és egyszer Kupagyőztesek Európa Kupáját, 1992-ben a Milbertshofen ellen. Köszönünk mindent Attila bácsi! Nyugodj békében!

Lehet, hogy egy fekete-fehér kép erről: 1 személy és szabadtéri
Fel