Labdarúgás

Elfogadták a Napoli fellebbezését

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) kedden elfogadta a Napoli labdarúgócsapatának fellebbezését, így pótolják a Juventus elleni bajnoki találkozót, illetve a déli csapat visszakapta a büntetésből levont egy pontot.

A nápolyi klubot azért marasztalták el korábban, mert a szövetség szerint nem volt jogos az indokuk, hogy október 4-én koronavírusos esetekre hivatkozva nem álltak ki a címvédő Juventus elleni rangadóra. A meccs három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a torinóiaknak ítélték.

Olaszországban az európai szövetség (UEFA) által alkalmazott koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásrendet alkalmazzák, eszerint ki kell állni az adott mérkőzésre, amennyiben egy csapatnak van 13 bevethető játékosa, köztük egy kapus. A találkozó időpontjában ugyan csak két nápolyi futballista küzdött a betegséggel, de az együttes vezetőségének érvelése szerint a helyi hatóságok nem engedték elutazni a gárdát Torinóba.

Az olasz sportági szövetség november 10-én utasította el a Napoli fellebbezését, ugyanakkor a klub nem nyugodott bele a döntésbe, ezért a CONI-hoz fordult.


A Napoli a visszakapott ponttal az ötödik helyről előrelépett a harmadik pozícióba, a Juventus a korábban számára megítélt három pont elvesztésével egy helyet rontva a negyedik, kevesebb szerzett góljával éppen a Napoli mögé szorult.

Fel