Connect with us

Kézilabda

Elek Gábor: lelkileg és pszichésen is rendben vannak a lányok

Elek Gábor: lelkileg és pszichésen is rendben vannak a lányok


Elek Gábor szövetségi kapitány szerint lelkileg és pszichésen is rendben vannak a magyar női kézilabda-válogatott játékosai a péntektől vasárnapig tartó győri olimpiai selejtezőtorna előtt.

    A válogatott csütörtöki, online sajtóbeszélgetése előtt derült ki, hogy Elek Gábor – aki múlt szerda óta koronavírus-fertőzés miatt karanténban volt – szerda este csatlakozhatott a csapathoz, miután minden tesztje negatív lett. A Ferencváros vezetőedzőjeként is tevékenykedő Elek elmondta, a betegsége enyhe lefolyású volt, és távolléte alatt is folyamatosan kapcsolatban maradt a szakmai stáb tagjaival, Danyi Gáborral és Görbicz Anitával, illetve látta az edzések videofelvételét.


    Hozzátette, nem hiszi, hogy bármilyen fennakadást okozott volna a kényszerű hiányzása, számára viszont okoz némi nehézséget, hogy felvegye a fonalat, mert 10-11 nap után találkozott ismét személyesen a játékosokkal, és nagyon kevés az idő a torna kezdetéig.


    “Nagyon jó a hangulat, azt látom, hogy lelkileg és pszichésen is rendben vannak a lányok” – szögezte le Elek.


    A magyar válogatott pénteken 17 órától Kazahsztánnal, szombaton 17.30-tól Szerbiával, vasárnap 20.30-tól pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal mérkőzik a győri Audi Arénában. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.


    Danyi Gábor kijelentette, a vasárnapi regeneráló edzés óta rendben zajlik a felkészülés, mindenki egészséges várakozással tekint a hétvége elé.


    “Nem lehet kérdés, hogy győzelemmel kell kezdenünk, de kimondva-kimondatlanul a szerbek elleni, szombati mérkőzés lesz a kulcs” – nyilatkozta.


    A 19 fős keret 11 tagja a Ferencváros játékosaként csalódottan érkezett a nemzeti csapathoz, ugyanis a montenegrói Buducnost Podgorica ellen múlt szombaton a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától. A Győri Audi ETO KC vezetőedzője felidézte, hogy az első csapatmegbeszélésen azt kérte, mostantól mindenki a válogatott feladataira összpontosítson.


    “Ezt nyilván nem lehet egy mondattal elintézni, de másnaptól elkezdtek remekül dolgozni, és a történtek egyáltalán nem okoznak fennakadást az itteni munkában. Nyilván nem voltak boldogok, de nem hátráltatja a munkát, nem láttam csalódottságot. Túltették magukat rajta, és maximálisan a válogatott edzéseire koncentrálnak” – mondta Danyi.


    A válogatott másodedzője úgy fogalmazott, a decemberi dániai Európa-bajnokság előtt kialakított és ott használt taktikába nincs lehetőség belenyúlni, és nem is lenne célszerű.


    “Egy jól kialakított védekezés-támadás koncepciót, arculatot szeretnénk még jobbá tenni és még hatékonyabban játszani, illetve a meglepő dolgainkat akarjuk jobban, hatékonyabban és eredményesebben felhasználni” – magyarázta.


    Bíró Blanka közölte, mindenki nagyon elszánt, és nagyon látszik a csapaton, hogy mindenkinek egy cél lebeg a szeme előtt, hogy ezen a hétvégén a válogatott sikeres legyen. A Ferencváros BL-kudarcára utalva kijelentette: mindenki tisztában volt azzal, ha ezt a terhet cipelik, és magukkal hozzák erre a hétre, az semmiképpen nem lesz jó.


    “Ezt most félre kell tennünk, itt a magyar válogatottért és a magyar kézilabdáért kell küzdenünk. Nagyon látszik mindenkin, hogy próbál ezen az úton haladni” – nyilatkozta a kapus.


    Bíró úgy vélekedett, szerinte “óriási mínusz”, hogy a világjárvány miatt zárt kapuk mögött kell játszaniuk, de az elmúlt hónapokban már megszokták a helyzetet, és azt, hogy jobban hallják egymás hangját a pályán.


    “Ha ez az ötezres aréna tele lenne hétvégén, az sokkal nagyobb lendületet tudna adni. A BL-ben is hiányzott, és bár a vírushelyzet miatt sok akadályba ütközünk, ezeken nem szabad rágódnunk, félre kell tennünk, és csak a feladatra összpontosítani” – mondta a kapus.


    Kovacsics Anikó kifejtette, nem nagyon foglalkoztak Elek Gábor távollétével, hiszen a munkán nem változtatott, de örülnek, hogy immár teljes a szakmai stáb.


    “Ez egy hárommeccses hétvége lesz, annak ellenére, hogy mindenki a szombatra készül. Az eredmények úgy is alakulhatnak, hogy mindhárom meccs nagyon fontos lesz, és semmi nem dől el szombaton. Végig élesnek kell lennünk” – magyarázta az FTC irányítója.


    Lukács Viktória közölte, mindenkinek az olimpiai szereplés az álma, de a kijutás lehetőségét senki nem teherként éli meg. A győri jobbszélső hozzáfűzte, nem hiszi, hogy ilyesfajta problémájuk lenne, mert jelenleg jó a hangulat, és nagyon egyben van a csapat.


    “Van segítségünk is, egy coaching csapat minden második nap foglalkozik velünk, és akinek szüksége van rá, egyénileg is tud velük beszélgetni” – árulta el Lukács.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda