Kézilabda

Elek Gábor és Danyi Gábor norvég meccs utáni nyilatkozata

Kedden este búcsúzott a női kézilabda válogatottunk a dániai Európa-bajnokságról, a Norvégiától elszenvedett súlyos vereség után. A magyar válogatott a 10. helyen végzett a kontinensviadalon. A mérkőzés után a két edző nyilatkozott a látottakról.

Női Európa-bajnokság, középdöntő, 4. játéknap
MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 21-32 (9-17)
Kolding, játékvezetők: Christidi, Papamattheou.
MAGYARORSZÁG: Bíró, Szikora (kapusok), Csiszár-Szekeres, Faluvégi 3, Háfra, Helembai, Kácsor, Klujber 5 (2), Kovacsics 7 (1), Lakatos 1, Lukács, Márton, Schatzl 1, Szöllősi-Zácsik 1, Tomori 2, Tóvizi 1. Edző: Danyi Gábor és Elek Gábor.
NORVÉGIA: Lunde, Solberg (kapusok), Arntzen 2, Aune 2, Brattset 1, Breistol 3, Frafjord, Herrem 5, Jacobsen 1, Löke 2, Mörk 7 (4), Oftedal 1, Reistad 2, Skogrand 5 (2), Solberg 1, Tomac. Edző: Thorir Hergeirsson.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 8/6.

„Gyáván és eredménytelenül kezdtük a meccset, volt egy tervünk, de abból semmi nem tudtunk megvalósítani – kezdte Elek Gábor a hivatalos sajtótájékoztatón. – Megbeszéltük, hogy nem adjunk el a labdát, nem lesznek felelőtlen bejátszások, hogy ezzel ne teremtsünk lehetőséget a norvégoknak a gyors lerohanásokra, ehhez képest mégis ez történt. Nehéz megérteni, miét kezdtünk így. Gyorsan kialakult a hét–egyes állás, ami meghatározta az egész mérkőzést. Nem kétséges, hogy jobbak a norvégok, de ettől még magabiztosabban és bátrabban kellett volna játszanunk az elejétől kezdve. A második félidőben harcosabbak voltunk, lelassítottuk a norvégokat, ekkor már csak három lerohanásos góljuk volt. Teljesen megérdemelt a norvégok sikere.”

 „Célkitűzés nélkül jöttünk, ettől azt reméltük, hogy majd feldobja a játékosokat. Kemény kimondani, de közel vagyunk a realistához, miközben azért magam is kicsit többre számítottam a csapattól. A rossz rajtot szinte végig magunkkal vittük az Eb-n. Meg kell értenünk, mi történt, dolgozni kell, hogy előrébb jussunk. Meg kell találni annak a pszichikai nyomásnak az okát és kezelni kell, amit a játékosok magukra kényszerítenek. Márciusban joggal fogják elvárni, hogy sikerrel vegyük a selejtezőt.”

Danyi Gábor a Sport Tv-nek azt mondta, testközelből láthattuk, milyen szintre kellene eljutnunk.

„Szerettünk volna újabb elemeket, más taktikát gyakorolni, ez az első félidőben egyáltalán nem sikerült. A mai mérkőzésen testközelből megtapasztalhattuk, hogy a topcsapatok milyen dinamikán és tempóval játszanak, egyszer ide kellene nekünk is majd eljutni. Hullámzó volt a teljesítményünk, viszont ebben voltak olyan periódusok is, amikor bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Most előre kell néznünk és dolgozni.” 

Fel