Kézilabda

Eldőlt Tönnesen sorsa

A januári sajtóhíreknek megfelelően Kent Robin Tönnesen világbajnoki ezüstérmes norvég jobbátlövő a Telekom Veszprémtől a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazol.

    A két magyar klub szerdán a honlapján egyformán megerősítette, hogy a játékos négy szezon után elhagyja a bakonyiakat és Szegedre költözik.


    A veszprémiek a weboldalukon felidézték, hogy Tönnesennel tavaly 1+1 évre szóló új szerződést kötöttek, és március 31-ig volt lehetőség közös megegyezéssel meghosszabbítani azt.


    “A világban kialakult pandémiás helyzet klubunkra is nagy nyomást helyez, aminek következtében különösen mérlegelnünk kell a következő évi keretünk létszámát. Mivel Kent pozíciójára két, érvényes szerződéssel bíró játékos is van a következő szezonra, ezért a klub vezetése és a játékos közös megegyezéssel arra jutott, hogy nem gördítünk akadályt távozása elé” – áll a honlapon.


    A Veszprémmel magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes átlövő korábban a svéd IK Sävehof, majd a HSG Wetzlar és a Füchse Berlin játékosa is volt, Szegeden pedig a távozó cseh Stanislav Kaspareket váltja.


    “A nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesen is minket erősít majd. A jobbátlövővel 2023. június 30-ig szóló szerződést írtunk alá. A világbajnoki ezüstérmes játékos hatalmas tapasztalattal rendelkezik, biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz a csapatunknak” – nyilatkozta Kiss Bence, a Szeged cégvezetője.

Fel