Labdarúgás

Eldőlt Neymar sorsa, ma be is jelentik

A L’Equipe francia napilap szerint a brazil Neymar Jr eldöntötte, hogy elfogadja a PSG-től néhány hete kapott szerződés megújítási javaslatot és ma aláírja új szerződését.

A szóban forgó kontraktus 2026. június 30-áig kapcsolja össze a francia csapatot és Neymart. Ha a brazil zseni kitölti a teljes szerződését Párizsban, akkor kilenc szezont fog lejátszani jelenlegi csapatánál. Neymar és a PSG a híradások szerint már hetekkel ezelőtt megállapodott az új szerződés feltételeiről, amiről csak az aláírás hiányzott. A brazil támadó csak időt akart nyerni arra, hogy ha tényleg lenne lehetősége visszatérni Barcelonába, akkor nem lépteti életbe a felajánlott hosszabbítást. Neymar elköteleződésével véget ér az említett szappanopera a Barcelonába való visszatéréséről.

Neymar 2017. augusztusában hagyta el a Barcelonát 222 millió eurós felmondási záradék megfizetése után, amelyet a PSG fizetett ki. 2019 nyarán úgy volt, hogy a két klub újra leül tárgyalni Neymar visszaigazolásáról, amely szerint az akkori katalán vezetés 130 millio eurót valamint Rakitic, Todibo és Dembelé Párizsba költözését ajánlotta fel Neymar játékjogáért. Azzal, hogy Neymar kikerült a katalán óriás célkeresztjéből minden jel arra mutat, hogy a nemrégiben megválasztott Laporta elnök a norvég megatehetséget Erling Hallandot próbálja a Camp Nouba csábítani.

Fel