Európa Liga

El-selejtező – Gól nélküli döntetlennel utazik Romániába a Honvéd

A Budapest Honvéd csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott román vendégével, az Universitatea Craiovával a labdarúgó Európa-ligában, a selejtező második fordulójának első, győri mérkőzésén.

    A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik. A továbbjutó a görög AEK Athénnal találkozik a következő körben.

 Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Budapest Honvéd-Universitatea Craiova (román) 0-0

Meccs Budapest Honvéd:

Levkovich – Uzoma, Kamber, Batik, Lovric (Niba, 75.), Kukoc – Gazdag, Kesztyűs, Banó-Szabó – N’Gog (Cipf, 81.), Moutari (Kulacs, 66.)

Universitatea Craiova:
    
Pigliacelli – Martic, Acka, Kelic, Bancu – Cicaldau (Constantin, 91.), Mateiu, Qaka (Ivanov, 65.) – Barbut, Fortes (Roman, a szünetben), Vatajelu

    Az első percekben a vendégek akarata érvényesült, az első kapura lövés is a román csapathoz fűződik, a Honvéd alig tudta megtartani a labdát. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, később pedig már inkább a kispestiek irányítottak és vezettek több veszélyes támadást, egy ízben Pigliacelli nagy bravúrral hárította N’Gog fejesét. A szünet előtti percekben és a Bancu hosszú ápolása miatt nyolcpercesre nyúlt hosszabbításban mindkét csapat veszélytelenül futballozott.

Idővonal
    A második félidőre sem lett nagyobb az iram, de ismét a román együttesnél volt többet a labda, azonban komoly gólhelyzetet ezúttal sem tudott kialakítani. Talán a nagy hőség miatt, de rendkívül fáradtan mozogtak mindkét együttes játékosai, és bár aktívabb volt a Craiova, Levkovich kapusnak szinte egyáltalán nem akadt dolga. A hajrában annyiban fordult a kocka, hogy ismét inkább a Honvéd próbálkozott, de a hazaiak játékából is hiányzott a kreativitás, így nem született gól a lefújásig, noha a hosszabbításban egy ziccert kihagytak a vendégek.

Stat

Fel