Európa Liga

El-selejtező – Erős ellenfélként tekint egymásra a Honvéd és a Craiova

Erős ellenfélként értékelte egymást a Budapest Honvéd és az Universitatea Craiova a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének csütörtöki első mérkőzése előtt.

Meccs

    Giuseppe Sannino, a kispestiek vezetőedzője szerdán a győri sajtótájékoztatón elmondta, hogy a román riválisnak fontos, értékes, nagyon képzett játékosai vannak, így nem véletlenül esélyesek a bajnoki címre hazájukban. 


    “Nehéz mérkőzésre számítunk, de szeretnénk az első félidőben gólt szerezni” – fogalmazott az olasz szakember, aki hozzátette, hogy csapatszinten kell jól játszania a Honvédnak. Bele kell tenniük szívüket, lelküket a játékosoknak, hogy megnyerhessük a meccset”. 

Fotó: MTI


    Sannino kitért arra is, hogy a csapatépítésben jó úton járnak, nemcsak a nemzetközi kupára, hanem a hazai bajnokságra is koncentrálnak.
    “Az első lépés, hogy a csapat játéka szervezettebbé váljon. Lépésről lépésre kell haladnunk az építkezésben, ehhez időre van szükségünk” – mondta a Honvéd olasz mestere.


    Ivan Lovric is jó és rutinos csapatként jellemezte a Craiovát, amellyel vigyázni kell, ugyanakkor hazai győzelmet remél. A védő azt mondta, hogy mindenki tudja a dolgát a csapatban és reményei szerint a kitalált taktikát is képesek megvalósítani. 


    Corneliu Papura, a románc együttes vezetőedzője szintén nehéz mérkőzést vár, mert szervezett ellenfélnek ismerte meg a Honvédot, amelynek erőteljes a védelme és jól felépített a támadójátéka.


    Kitért arra is, hogy a Budapest Honvéd jobb ellenfél, mint az előző körben kétszer legyőzött azeri Szabail. Szerinte a pályán dől majd el, mennyire befolyásolja a két csapatot az a tény, hogy Romániában már elkezdődött a bajnokság, háromnaponta mérkőzéseket játszanak, míg Magyarországon csak augusztus első hétvégéjén rajtol az OTP Bank Liga.


    “Remélhetőleg a Honvéd még nem játszik teljes kapacitással” – tette hozzá. 
    Alexandru Cicaldau is erősebb ellenfélnek értékelte a Honvédot, mint a Szabailt, úgy fogalmazott, hogy két nehéz mérkőzés vár rájuk, amelyeken győzni szeretnének, komolyan veszik ezt az összecsapást – jelentette ki a válogatott középpályás. 


    A Budapest Honvéd-Universitatea Craiova mérkőzés csütörtökön 18.55-kor kezdődik a győri ETO Parkban, a visszavágót egy héttel később Romániában rendezik.

Fel