Connect with us

Kézilabda

Egykori Rába ETO játékos a 11. férfi tagja a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnokának

Egykori Rába ETO játékos a 11. férfi tagja a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnokának


Iváncsik Mihály korábbi világválogatott jobbszélsőt választották a szurkolók a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka 11. férfi tagjává.

    A Magyar Kézilabda Szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint Iváncsik óriási fölénnyel, a voksok 72,8 százalékát begyűjtve utasította maga mögé a jelölteket, azaz a szakmai szűri által felállított sorrend 11-25. helyezettjei közé került további játékosokat.


     A legendás, sokszor a cunderezés mesterének is nevezett jobbszélső 1979-ben igazolt a Rába ETO csapatába, amellyel három alkalommal nyert magyar bajnokságot, 1987-ben, 1989-ben és 1990-ben. A nemzetközi porondon klubcsapatával az 1985-1986-os szezonban megszerezte az IHF-kupát, miközben 1982-től már a magyar válogatottat is erősítette. 169-szer öltötte magára a címeres mezt, kétszer vett részt olimpián, az 1988-as szöuli olimpiáról negyedik, az 1992-es barcelonai játékokról pedig hetedik helyezettként tért haza. Szintén tagja volt az 1986-os, svájci világbajnokságon ezüstérmes nemzeti együttesnek. 1989-ben az év kézilabdázója volt, két alkalommal meghívót kapott a világválogatottba is.


    A szakmai zsűri korábban tíz-tíz férfi és női játékost nevezett meg, a 11.-re szavazhattak a szurkolók. A nőknél a múlt héten dőlt el, hogy a drukkerek választottja Kulcsár Anita.  


    Az alapító tagok beiktatására ünnepélyes keretek között kerül sor, a koronavírus-járvány miatt később kijelölésre kerülő időpontban.

    A Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka alapító tagjai:


    férfiak:
A szakmai zsűri szavazatai alapján: 1. Kovács Péter, 2. Nagy László, 3. Varga István, 4. Pérez Carlos, 5. Bartalos Béla, 6. Éles József, 7. Marosi István, 8. Marosi László, 9. Kovács László, 10. Fenyő András
A szurkolók szavazatai alapján: Iváncsik Mihály

    nők:
A szakmai zsűri szavazatai alapján: 1. Gódorné Nagy Marianna, 2. Görbicz Anita, 3. Sterbinszky Amália, 4. Kökény Beatrix, 5. Bojana Radulovics, 6. Pálinger Katalin, 7. Farkas Ágnes, 8. Elekné Rothermel Anna, 9. Csíkné Horváth Klára, 10. Siti Beáta
A szurkolók szavazatai alapján: Kulcsár Anita

Fotó: NSO
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda