Angol Foci

Eden Hazard megható búcsúüzenete a Chelsea szurkolóinak

Hét év után távozik Londonból a belga klasszis, aki egy búcsúüzenetben foglalta össze érzéseit.

“Nektek, a Chelsea-családnak üzenek,

Mint ahogy tudjátok, a Real Madridhoz csatlakozom hamarosan. Nem csináltam és csinálok belőle titkot, hogy gyerekkorom óta, amikor először gólt lőttem mindig az volt az álmom, hogy ott játszhassak. Mindent megpróbáltam, hogy se magam, se a csapatot ne zavarják a körülöttem kialakult spekulációk, ez az utóbbi 6 hónapban különösen nehéz volt.

EH

Most a két csapat között létrejött az egyezség és nagyon remélem, hogy megértitek, új fejezetet kellett nyitnom az életemben, ahogyan minden embernek kell meghoznia hasonlóan nehéz döntéseket. Azt, hogy elhagyom a Chelsea-t életem legnagyobb és legnehezebb döntése. Szeretném világossá tenni, minden pillanatot imádtam a Chelsea-nél és ahogyan azt már elmondtam, egyetlen egy más klubért sem adtam volna fel ezt az utazást.

Mindössze 21 éves voltam, amikor idekerültem, tehát játékosként és emberként is itt nőttem fel igazán. Segítettetek nekem abban, hogy ma a belga válogatott csapatkapitánya legyek. Na persze voltak nehéz periódusok, úgy csapatszinten, mint személyesen nekem, de tudjuk, ilyen a professzionális labdarúgás. Ugyanakkor, a futball számomra az, hogy a labda a lábamnál van, meccseket játszunk, élvezzük amit csinálunk, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ezt a gyönyörű játékot űzzük. Ha egy edzői tippet mondanék, mindig az lenne: Játssz és leld benne örömöd!

Olyankor, amikor nem játszottunk jól és mindent megtettem, ehhez pedig köszönetet kell mondjak a fantasztikus támogatásotokért. Ez a küzdőszellem, ez a szenvedély és a feladás fogalmának nem ismerete teszi a Chelsea-t különlegessé és ez Tőletek, szurkolóktól eredeztethető.

Amikor visszagondolok a Chelsea mezben eltöltött legkülönlegesebb pillanataimra – volt egy pár -, azért fogok mindig mosolyogni, mert jóval több sikerben volt részünk, mind kudarcban. Aki ismer, tudja, hogy nem fogom most itt felsorolni mit nyertem itt, csupán annyit mondok, minden egyes díj, amit csapatszinten vagy személyesen nyertem elképesztő. Egy nap le fogok ülni és egy sör mellett nevetve és büszkén fogok visszagondolni a tizenegyesre amit kihagytam a Palace ellen, de a kipattanót befejeltem és azzal bajnokok lehettünk. És azokra a gólokra a Liverpool, Tottenham, Arsenal ellen…

Ezek az emlékek beleégnek az emberbe, olyan fantasztikus légkört teremtettetek és remélem, ezekre ti is ugyanolyan büszkeséggel emlékeztek, ahogyan én. Legyünk épp túrán az USA-ban, a Sunderland stadionjában kedd este, Oroszországban csütörtök este vagy természetesen MINDEN ALKALOMMAL a Bridge-en, ti mindig támogattatok és arra ösztönöztetek, hogy magamat adjam. Amennyire én élveztem ezeket az éveket, remélem annyira ti is. Egy miatt kérhetek bocsánatot, a legjobb védő díját nem sikerült megkaparintanom…

Annyi jó játékos megfordult itt és a legnagyobb pillanatokat mindig egy igazi csapat részeként élhettem át. Megnyertük az FA-Kupát, Ligakupát, két alkalommal az Európa Ligát és a bajnokságot… Mind-mind egy családként. Mindegyik különleges, de a legjobban annak örülök, hogy alig két hete Bakuban egy felejthetetlen meccsel búcsúzhattam, egy Világbajnokság utáni nehéz szezont követően.

A Chelsea és különösen a Chelsea-drukkerek mindig különleges helyet foglalnak el a szívemben, a következő szezontól a ti eredményeiteket fogom kikeresni először. Nagyon remélem, hogy jövőre, sőt legyen minden évben összetalálkozunk a Bajnokok Ligájában, mert az azt jelentené, hogy újra és újra találkozunk.

Mielőtt megyek, egy utolsó köszönetet szeretnék mondani mindenkinek a Klubnál a hatalmas erőfeszítéseitekért, amelyek minden pillanatban elkísértek. Minden kollégámtól búcsúzom, de mindenkitől el fogok személyesen, a megfelelő időben és környezetben. Ugyanakkor muszáj köszönetet mondanom a tulajdonosnak, Mr. Abramovicsnak és stábjának, hogy elérhessem nem egy, nem két, hanem sok álmomat… Ezek közül az egyik volt, hogy Chelsea játékos legyek, és egy másik, hogy a Real Madridban futballozzak.

Barátaim, minden jót kívánok nektek a jövőben. Eden”

Fel