Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Eddie Irvine: ” A Ferrarinál egy versenyző olyanná válik mint egy rocksztár”

A négyszeres futamgyőztes északír pilóta mindig Michael Schumacher árnyékában maradt, de elég érdekes amit az egész Forma-1-es pályafutásáról és a Ferrarinál eltöltött időről mondott.

Nem Irvine az egyetlen olyan versenyző aki Michael Schumi miatt nem tudott érvényesülni a Scuderiánál, de mindenképp ő az a karakter aki a legtöbb szurkolót vonzotta Schumacher mellett még Raikkönen érkezése előtt.

A több mint tizenöt éve visszavonult Eddie, úgy gondolja, hogy Michaellel nem tudott mit kezdeni, mert ő volt akkoriban és mindig is az F1 legjobbja, még Sennánál is jobb pilóta volt. Azonban Schumacheren kívül mindenkit le tudott győzni és nem volt nála jobb sofőr a száguldó cirkuszban.

Fotó: spox.com

„A Schumacher-időszak szívás volt számomra. Ha bárki más lett volna a csapattársam, sokkal jobban járhattam volna. Úgy gondolom, hogy Schumacheren kívül nem sok pilóta akadt, aki jobb lett volna nálam, ő azonban teljesen más világ volt” – fogalmazott Irvine a BBC interjújában.

„Jobb lett volna, ha Gerhard Berger, vagy Jean Alesi lett volna mellettem, mivel szerintem őket legyőztem volna. A Ferrarinál versenyezni egyébként teljesen más szint. Már nem is annyira sportoló marad az ember, inkább olyanná válik, mint egy rocksztár. A Ferrari-név hatalmat ad.”

Fotó: Formulapassion

„Mind a mai napig, amikor Olaszországban járok, egy csomó helyen ingyen ehetek és ihatok. Formula-1-es pilótának lenni egy dolog, de ha valaki az olasz istállónál versenyezhet a száguldó cirkuszban, az a tízes skálán tízes.”

Michael lábtörést szenvedett, és ezzel megnyílt az út Irvine előtt a világbajnoki cím megnyerése felé. Miért lett kuka az 1999-es nagy lehetőség? „A fő probléma az volt, hogy amint megtörtént Michael balesete, a Ferrari abbahagyta a szélcsatornás teszteléseket. Rögtön leálltak az autó fejlesztésével, helyette a következő évi versenyautót vitték a szélcsatornába. Ezzel viszont meglehetősen lecsökkentek az esélyeim arra, hogy megnyerjem a világbajnoki címet.”

Fotó: Twitter

„Teljesen egyértelmű üzleti döntést hoztak. Megnyerheti-e Irvine az 1999-es Ferrarival? Mindenki azt mondta, nem, beleértve engem is, mivel a McLaren egy másodperccel előttünk járt. Tudták, hogy Michael a következő évben visszatér, márpedig ő volt a szupersztár és így volt igazán értelme” – magyarázta Eddie Irvine.

Fel