Kézilabda

Ebben az esetben játszhatunk a hetedik, olimpiai selejtezős helyért

Ma este 18 órától lép pályára a magyar kézilabda válogatott Norvégia ellen a világbajnokság utolsó középdöntő mérkőzésén. Nézzük meg, hogyan alakulhat a mi csoportunk, pontosabban, hogyan kell alakulnia, mert muszáj a hetedik helyet elérnünk.

A magyar csapat a negyedik helynél előrébb már sajnos nem végezhet, a Norvégia elleni szerdai esetleges győzelemmel vagy pontszerzéssel elkerülhetővé válna, hogy esetleg az Egyiptoméval összehasonlított gólkülönbség döntse el, negyedik vagy ötödik lesz-e.Az egymás elleni eredmény döntetlen volt, így az nem rangsorol.

Az Egyiptom–Tunézia mérkőzést 15.30.-kor játsszák , tehát hamarabb mint a magyar–norvégot, így egy egyiptomi győzelem esetén, vesztésre állva is kalkulálhatnak a mieink, mennyivel lehet kikapni.

Fotó: MTI

A negyedik helyen végez a Magyar Kézilabda Válogatott:


– ha pontot szerez a norvégok ellen
– ha Egyiptom pontot veszít Tunézia ellen
– ha kikap a norvégoktól, Egyiptom legyőzi Tunéziát, de a magyarok összesített gólkülönbsége jobb lesz (jelenleg Magyarországé –1, Egyiptomé –13)
– ha azonos a pontszáma és a gólkülönbsége Egyiptoméval, de több a lőtt gólja (jelenleg Magyarországé 108, Egyiptomé 102)
– ha utóbbi sem dönt, akkor sorsolásra kerül a sor  

Hajrá Magyarország!!!

Fel