Tenisz

Eastbourne-i tenisztorna – Fucsovics kiesett a nyolcaddöntőben

Fucsovics Márton kiesett szerdán az Eastbourne-ben zajló füves pályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

    A világranglistán 49. magyar játékos kedden este nagy csatában verte a szlovén Aljaz Bedenét, ezzel 100. mérkőzését nyerte ATP- vagy Grand Slam-tornákon. Füvön viszont még csak az ötödik győzelmét aratta. A jubileumi siker után azonban nem sokat pihenhetett, szerdán már ismét pályára szólították a dél-angliai üdülőhelyen.


    A 16 között eredetileg az ötödik helyen kiemelt, így az első fordulóban erőnyerő Reilly Opelka (32.) lett volna az MTK játékosának az ellenfele, de az amerikai óriás visszalépett. Így helyette a selejtezőből szerencsés vesztesként felkerült dél-koreai Kvon Szun Vu várt rá, akivel még nem találkozott pályafutása során.


    A 23 éves riválist az első helyen emelték ki a kvalifikációban, de kikapott a hazai környezetben szabadkártyával szereplő Alastair Graytől, aki az 1133. helyen áll.


    Első meccsükön Fucsovics három bréklabdát is elszalasztott, 77. helyezett ellenfele viszont el sem jutott idáig, így jutottak el a rövidítéshez. A tie-breakben is fej fej mellett haladtak, de 4-5 után már csak az ázsiai játékos nyert labdamenetet, így 52 perc elteltével szettelőnybe került.


    A folytatásban Kvon először jutott bréklabdához, és a harmadikat értékesítette, így nemsokára 3:0-ra vezetett. A rivális az 5:2-ért adogatott, amikor Fucsovics először elvette a szerváját, majd 5:6-nál két meccslabdát hárított adogatóként. Az újabb rövidítésben a nyíregyházi teniszező 0-1-ről sorozatban hat pontot nyert, és 1 óra 50 percnél kiegyenlített.


    Az utolsó felvonás dél-koreai brékkel indult, de Fucsovics 2:2-nél utolérte Kvont, majd ismét elvesztette az adogatását. Ez a brék már sorsdöntőnek bizonyult, az ellenfél végigvitte előnyét, és 3:5-nél fogadóként lezárta a 2 óra 33 perces mérkőzést.


    Az olimpiai kvótával rendelkező Fucsovics a jövő héten a wimbledoni bajnokság főtábláján szerepel.


    Eredmények, nyolcaddöntő:
    férfiak, 609 ezer euró (216 millió forint) összdíjazás:
    
Kvon Szun Vu (dél-koreai)-Fucsovics Márton 7:6 (7-4), 6:7 (4-7), 6:3

Fel