Labdarúgás

DVSC – Herczeg András: A szurkolók támogatása is befolyásolt a döntésben

A szerződéshosszabbítást követően nyilatkozott a dvsc.hu-nak Herczeg András a Loki vezetőedzője. Sikeres szezont tudhat maga mögött a DVSC labdarúgócsapata, hiszen a harmadik helyen végzett a bajnokságban – csak a jóval magasabb költségvetéssel rendelkező Videoton és Ferencváros előzte meg -, és a Magyar Kupában is az elődöntőbe került. Az együttest irányító Herczeg András – aki tegnap újabb egy évre írt alá – honlapunknak adott interjújában a szezonról, a felkészülésről és a közelgő nemzetközi megmérettetésről beszélt. 

– Tavaly épphogy lemaradtunk a dobogóról, idén azonban már sikerült a bronzérem. Mi kellett ehhez a sikerhez? 

– Nyáron jól igazoltunk, hiszen Pávkovics Bence, Haris Attila és Szécsi Márk meghatározó játékosokká váltak, illetve sokan egy évvel tapasztaltabbak lettek, emellett a tavasz folyamán jobban elkerültek minket a sérülések, eltiltások. Idén erősebbnek, markánsabbnak éreztem a gárdát, és ezek összességében kellettek a sikerhez. Tudtuk, nüanszok fognak dönteni, mert több csapat harcolt a dobogóért, örülünk, hogy nekünk sikerült elérni. 

– Ráadásul Kusnyír Erik és Zsóri Dániel személyében fiatal, saját nevelésű játékosok is bemutatkoztak az NB I-ben. 

– Mindketten éltek a lehetőséggel, bizonyították, hogy érettek a bizalomra, és ezt meg is hálálták, csakúgy, mint a többi játékos. Amikor két évvel ezelőtt az utolsó fordulóban maradt bent a csapat, akkor Szima Gábor elnök úrral egyeztetve jutottunk arra az elhatározásra, hogy lehetőleg vissza kellene térni a helyi kötődésű, illetve magyar játékosok szerepeltetésére, kiegészítve olyan külföldi labdarúgókkal, akik erősítést jelentenek, hiszen mindent saját erőből nem lehet megoldani. 

Fotó: dvsc.hu

– Végig érezhette a szurkolók bizalmát, az utolsó, Paks elleni meccs után pedig a nevét skandálták. Sokat jelentett? 

– Nagy boldogsággal töltött el, feledhetetlen este volt számomra. 

– A szurkolók támogatása befolyásolta a döntésében, hogy továbbra is betölti a vezetőedzői szerepet? 

– Természetesen igen, számomra, illetve a csapat számára is fontos a támogatásuk, nagyon sokat segítenek. Nagy megtiszteltetés, hogy a DVSC vezetőedzője lehetek. A kollégáimmal, Györky Gáborral, Bücs Zsolttal és Erdélyi Miklóssal egyetemben, mert ők is sokat tettek a siker érdekében, és továbbra is azon leszünk, hogy minél jobban szerepeljünk. Egyébként minden téren ugyanazokkal a feltételekkel lett megkötve a szerződés, mint az elmúlt két évben. 

A DVSC statisztikája a bajnokság hajrájából.

Stat

– A harmadik hely azt jelenti, hogy az Európa-ligában indulhat a Loki. Ön kilenc év után szerepel ismét a csapattal a nemzetközi porondon. Milyen érzésekkel várja? 

– Mindig nagy dolog nemzetközi kupában szerepelni, bárhogy is alakulnak az eredmények. Az emberben van ilyenkor egy várakozás, felfokozott izgalom, ami úgy gondolom, bizonyos szempontból természetes. 

– Nehéz lesz, hiszen nem vagyunk kiemeltek, erős ellenfelet kaphatunk. Van olyan csapat, amelyet mindenképpen elkerülne? 

– Néztem a felsorolt együtteseket, de megmondom őszintén, nem akarok találgatni, játszunk, akivel kell, reméljük, jól tudunk teljesíteni, és meglátjuk, ez mire lesz elég. 

Stat

– Hogyan zajlik majd a felkészülés? 

– Kedden és szerdán orvosi vizsgálatokon és felmérésen vannak a játékosok, csütörtökön pedig megkezdjük a munkát. Az elején sok hiányzónk lesz, hiszen Pávkovics Bence és Ferenczi János a válogatottnál van, Csősz Richárdnak megműtötték az orrát, így nem kezdheti el a felkészülést a csapattal, illetve Bereczki Dániel sem végezhet még teljes értékű munkát. A fiatal játékosok részt vesznek a második csapattal a két osztályozó mérkőzésen, ezért ők két hétig kiesnek. Emiatt nem lesz könnyű összehozni, hogy mindenki optimális állapotba kerüljön, de azon leszünk, hogy sikerüljön. 

– Új arcokat láthatunk a felkészülés során? 

– Még minden képlékeny, az elején járunk. Biztosan lesznek érkezők, de még folyamatban van a keret kialakítása. 

Forrás: dvsc.hu

Fel