Labdarúgás

Döntetlen az el Clasicón, kiélezett visszavágó lesz

A spanyol Király-Kupában kialakult el Clasico első mérkőzésén 1:1-es döntetlent játszott a két sztárcsapat. a remek első félidőhöz képest elég silány másodikat produkáltak a csapatok. Messi beállt fél órára, de látszott rajta sérülése.

A Csapatok kezdő tizenegyében volt egy két meglepetés. A Barcelonában Messi csak a padon kezdett, Dembelé még mindig sérült, így ő a keretben sem volt. A Real Madridnál Bale is és Isco is, Asensio is a kispadon szurkolt a meccs elején. Casemiro is csere volt, helyette Llorente volt a védekező középpályás. Courtois helyett Navas védte a kaput.

Íme a kezdő csapatok:

Az első félidő legelején vezetést szerzett a Real Madrid. Lucas szerzett gólt a 6. percben, Benzema passzát pörgette a kapu jobb oldalába.

A továbbiakban végig nagy csata folyt a pályán, és azt lehet mondani, hogy kiegyenlített meccs alakult ki. A Barcelona próbált helyzeteket kialakítani és a második félidőben még Messi beállása előtt Malcolm góljával sikerült is a katalánoknak az egyenlítés. Jordi Alba sprintelt egy labdára és ütközött Navas-szal. A lecsorgó labdát nem tudták a Real védői a kapu elől elrúgni, ami a bal oldalon leselkedő Malcolm elé keveredett, és a brazil ballal a rövid sarokba csavarta a labdát.

Fotó: Twitter

Messi beállásával többet támadott a Barca, de fölényük nagyon meddő volt és egy szabadrúgástól eltekintve nem tudott veszélyes lenni. Karim Benzema a második félidőben teljesen eltűnt, nem nagyon tudták megjátszani. Vidal beállásával több labdát szerzett a katalán sztárcsapat, azonban a Llorente helyettes Casemiro nagyon gyengén szerepelt és miatta vissza is esett a Madrid játéka. Vinicius JR. első félidei jó játéka a másodikra nagyon beszűkült. Asensio állt be a helyére a hajrában, a spanyol válogatott támadónak nem sok idő jutott. Érthetetlen Isco jegelése, mert pont az ő játéka hiányzott a középpályáról. Modric is elfáradt és beleszürkült a mezőnybe. Nagyon kellett volna Isco, de Solari mester tudja, hogy mit csinál, talán majd a visszavágón. Bale nem tudta kihasználni gyorsaságát és kevés labdája volt a támadó térfélen.

Fel