Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Domenicali vissztérhet a Ferrari csapatához

Arrivabene távozásával nem ért véget a Scuderia csapatának átalakítása. A menedzsment-ben további expanzióra lehet szükség, amit a Ferrari elnöke forszíroz, a sokkal stabilabb és sikeresebb szereplés érdekében.

Arrivabene a Sauber csapat koordinátoraként helyezkedhet el és továbbra is együtt dolgozhat Kimi Raikkönennel és a feleségével, aki Kimi sajtósa.

Stefano Domenicali 2014 végéig volt a Ferrari csapatfőnöke és utána dolgozott a Lamborghini-nél is. Azonban olasz sajtóhírek szerint a Ferrari elnöke John Elkann, tehermentesíteni akarja Mattia Binottót és egy olyan vezetőt akar a csapat mellett tudni, aki jelentős F1-es tudással és tapasztalattal rendelkezik.

Képtalálat a következőre: „domenicali binotto”
Fotó:F1i

Az 53 éves Stefano Domenicali 1990-ben csatlakozott először a Ferrarihoz, majd 2008-ban ő örökölte meg Jean Todt megüresedő csapatfőnöki állását. Abban az évben meg is nyerték a konstruktőri világbajnoki címet, Felipe Massa azonban egy hajszállal lemaradt az egyéniről. Ezután már csak kevésbé erős autót tudtak építeni , és bár Alonso 2010-ben és 2012-ben is harcban állt a világbajnoki címért, ez inkább a spanyolnak volt köszönhető, mintsem a versenygépnek. Végül a 2014-es hibrid éra vezetett Domenicali távozásához.

Fel