Tenisz

Dohai tenisztorna – Fucsovics bravúros győzelemmel nyolcaddöntős

Fucsovics Márton bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, miután az első fordulóban három szettben jobbnak bizonyult a nyolcadik helyen kiemelt amerikai Frances Tiafoe-nél.

    A viadal holnapja szerint az első szettben 2:2 után a selejtezőből főtáblára jutott magyar teniszező (a világranglista 70. helyezettje) két brékkel 5:2-re meglépett, és a folytatásban egy adogatógémjét elbukta ugyan, de magabiztosan jutott játszmaelőnyhöz.


    A második szettben Tiafoe (47.) 5:4-es vezetését követően a játszma első brékjével egyenlített.


    A döntő játszmában, a rivális 2:1-es vezetésénél Fucsovics elbukott egy maratoni gémet adogatóként, de nem tört meg, hanem újabb lendületet kapott a játéka. Két brékkel 4:3-ra fordított, majd az előnyét megtartva kiszerválta a meccset, amely 2 óra 22 percig tartott.

Képtalálat a következőre: „fucsovics doha”
Fotó: Origo


    A magyar játékos a Facebook-oldalán közölte: nagyon várta, hogy a centerpályán megküzdjön jó barátjával, Frances Tiafoe-val.


    “Nagyon szoros meccs volt, olyan helyzetekkel, amikből csak kemény küzdelemmel tudtam kijönni győztesen. A döntő szettben sem volt könnyű dolgom, de végül sikerült fölé kerekednem” – nyilatkozta.


    Fucsovics következő ellenfele a török Cem Ilkel (279.) lesz.

Eredmények:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Frances Tiafoe (amerikai, 8.) 6:4, 4:6, 6:4
Györe (Djere, szerb, 5.)-Sonego (olasz) 6:1, 3:6, 6:2

Nyolcaddöntő:
Bedene (szlovén)-Bublik (kazah) 6:3, 7:5

Fel