Connect with us

Angol Foci

De Bruyne távozhat, ha a Manchester Cityt kizárják a BL-ből

De Bruyne távozhat, ha a Manchester Cityt kizárják a BL-ből


Kevin De Bruyne, a belga futballválogatott és a Manchester City középpályása otthagyhatja angol klubját, ha csapatát két évre eltiltják a Bajnokok Ligája-részvételtől.

    A kizárás a Premier League-ben szereplő együttest az európai szövetség (UEFA) részéről fenyegeti, amely februárban – korábbi pénzügyi szabálytalanságok miatt – határozott úgy, hogy 30 millió eurós büntetés mellett a 2020/21-es és a 2021/22-es nemzetközi klubszezonból száműzi a Cityt, amely az ítélet ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett. A CAS még nem hozott döntést.


    “Most csak várok, mi lesz. A klubomnál nyugtatgatnak, hogy a bíróság előtt mi nyerünk, de csak a hivatalos ítélet ismeretében tudok dönteni a hogyan továbbról. Két év eurokupa-indulás nélkül nekem túl sok, ha csak egy évre szól a kizárás, arra még azt mondom, meglátjuk” – nyilatkozta a HLN belga lapnak a 28 éves De Bruyne, akinek manchesteri szerződése 2023 nyaráig szól.


    Az UEFA februári közleménye szerint a Citynél tapasztalt szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig nem működött együtt a kivizsgálás során. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.


    A Premier League-ben címvédő együttes jelenleg második, vagyis BL-indulást érő helyen áll a koronavírus-járvány miatt szünetelő bajnokságban.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Angol Foci