Tenisz

Davis Kupa: Hisz a csodában a MTSZ sportvezetője

Hisz a csodákban Juhász Gábor, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) sportigazgatója a hétvégén Frankfurtban megrendezésre kerülő németek elleni Davis Kupa-selejtező előtt.

„Hiszek a csodákban, a sportban is vannak csodák” – mondta hétfőn Juhász az M1 aktuális csatornán felidézve, hogy a válogatott „sok csodán keresztül” harcolta a tavalyi világcsoportban szereplést. A sportigazgató ugyanakkor kiemelte: a világranglista-helyezéseket tekintve a magyar csapat esélye a sikerre „jóval kevesebb”, mint a házigazda németeké.
    A hónapok óta lábsérüléssel bajlódó, a világranglistán 255. Balázs Attilára kitérve Juhász Gábor kifejtette: a játékos elutazott az együttessel, ám egyéniben biztosan nem reszkírozza meg bevetését Köves Gábor kapitány.
    „Az első két egyéni mérkőzéstől függően fogja őt szerepeltetni vagy nem szerepeltetni.”

Fotó: MTI


    Balázs mellett Piros Zsombor (365.), Nagy Péter (501.) és Borsos Gábor (551.), valamint az egyéni világranglista-helyezéssel nem rendelkező újonc Szintai Dávid kapott helyet a csapatban. A 38. helyen álló Fucsovics Márton az MTSZ-szel fennálló vitája miatt nem vállalta a játékot, míg Valkusz Máté (313.) mononukleózissal küzd.
    Fucsovics kapcsán Juhász Gábor úgy fogalmazott: az MTSZ mindent megtesz, hogy a játékosok rendelkezésre álljanak, szerinte az álláspontokat tekintve „sokkal közelebb” vannak, mint szeptember-október környékén voltak.
    A németeknél Michael Kohlmann kapitány Alexander Zverev (4.), Philipp Kohlschreiber (32.), Jan-Lennard Struff (51.), Peter Gojowczyk (33.) és a párosban bevethető Tim Pütz (348.) játékára számít az ötezer férőhelyes Fraport Arenában.
    A párharc győztese részt vehet novemberben a 18 csapatos madridi DK-döntőben, amelynek már biztos résztvevője az előző évben a legjobb négyig jutott horvát, francia, spanyol és az amerikai, valamint a szabadkártyás argentin és brit csapat. További 12 válogatott a hétvégén szerez indulási jogot. 
    A magyar és a német együttes 1936 óta ötször találkozott egymással, s a németek 3-2-re vezetnek. A legutóbbi párharcra 1978-ban került sor Budapesten, akkor a Taróczy Balázs és Szőke Péter által alkotott magyar csapat 3-2-re verte az NSZK-t. Forrás:MTI

Fel