Connect with us

Tenisz

Davis Kupa-döntő – Horvátország és Ausztrália lesz a magyarok csoportellenfele Madridban

Davis Kupa-döntő – Horvátország és Ausztrália lesz a magyarok csoportellenfele Madridban


Horvátország és Ausztrália lesz a magyarok csoportellenfele novemberben a tenisz Davis Kupa madridi döntőjében.

    A csütörtöki, Londonban tartott sorsoláson eldőlt, hogy Köves Gábor szövetségi kapitány együttese a D jelű trióban kap helyet a 18 csapatos fináléban. Riválisai közül legalább az egyiket le kell győznie ahhoz, hogy továbbjusson a nyolc közé csoportelsőként vagy a két legjobb második egyikeként.


    “Lehetne rosszabb is” – kezdte értékelését az MTI érdeklődésére Köves Gábor. “Klassz lenne, ha a horvátok ugyanazzal a csapattal állnának ki, mint tavaly, ezzel együtt minden csapat erős, meglátjuk, hogy kiket neveznek Madridba. Mi örülünk, hogy ott lehetünk, és úgy érzem, nem panaszkodhatunk a sorsolásra” – tette hozzá.


    Múlt héten a magyar válogatott Fucsovics Márton és Balázs Attila révén 3-2-re legyőzte a DK-rangsor 4. helyén álló belgákat a debreceni selejtezőben, ezzel egy helyet javítva a 23. helyre jött fel.


    A magyarok a sorsolás előtt a harmadik kalapba kerültek, így azt már tudni lehetett, hogy biztosan elkerülik csoportellenfélként a szintén oda sorolt Svédországot (14.), Ausztriát (15.), Csehországot (17.), Kolumbiát (18.) és Ecuadort (24.).


    Az első kalapban a címvédő Spanyolország (3.), a tavaly döntős Kanada (6.), a ranglistát vezető Franciaország, valamint Horvátország (2.), az Egyesült Államok (5.) és Szerbia (7.) szerepelt, míg a második kalapban a németek (8.), az olaszok (9.), a britek (10.), az ausztrálok (11.), a kazahok (12.) és az oroszok (13.) voltak.


    Ami a csoportellenfeleket illeti, a horvátok 2005-ben és 2018-ban megnyerték a Davis Kupát. Tavaly a fináléban nyert párharc nélkül utolsók lettek csoportjukban Spanyolország és Oroszország mögött, majd a múlt heti selejtezőben Indiát győzték le. Az ausztrálok 28-szor hódították el a DK-serleget – legutóbb 2003-ban -, a 2019-es végjátékban a negyeddöntőig jutottak, az idei kvalifikációban pedig Brazíliát verték.


    A november 23. és 29. között sorra kerülő finálé résztvevői közül 12 válogatott – köztük a magyar – a selejtezőből érkezett, hozzájuk csatlakozott a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.


A Davis Kupa-döntő csoportjai:

A csoport: Spanyolország, Oroszország, Ecuador
B csoport: Kanada, Üzbegisztán, Svédország
C csoport: Franciaország, Nagy-Britannia, Csehország
D csoport: Horvátország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG
E csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia
F csoport: Szerbia, Németország, Ausztria
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz