Kézilabda

David Davis: a győzelem a Veszprém célja a Bajnokok Ligája négyes döntőjében

A győzelem a Telekom Veszprém célja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében – nyilatkozta David Davis, a csapat vezetőedzője kedden az MTI-nek.

    A tréner a klub médiatalálkozóján azt mondta, a keretből a sérült Jamali Imanon és René Toft Hansenen kívül mindenki rendelkezésre áll, a balszélső Dejan Manaszkov combsérüléssel bajlódott, de a szerdai edzésre már ő is csatasorba állt.
    A Szeged ellen megnyert bajnoki döntő után jó hangulat uralkodik a csapatnál, és a spanyol vezetőedző is elégedett a finálé meccseivel. Minden játékos remekül összpontosított a mérkőzéseken – emelte ki. Mint mondta, kemény meccsekre számított, de a Szeged elleni két elveszített alapszakasz-mérkőzés és a Magyar Kupa-döntő után kellően motiváltak voltak a játékosai.

Fotó: Twitter


    Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya hangsúlyozta, “jót tett a fejeknek”, hogy veretlenül nyerték meg a bajnoki finálét – csütörtökön 35-24-re győztek, vasárnap 27-27-es döntetlent játszottak -, és nagy önbizalommal várják a BL négyes döntőjét. A kölni szereplés azt jelenti, hogy a Veszprém ismét a Bajnokok Ligája – és egyben a világ – legjobb négy csapata között van – tette hozzá.
    “Rengeteget dolgoztunk, a csapat készen áll és mindenki hadra fogható” – emelte ki. Hozzátette: amióta hivatalosan is bejelentette visszavonulását, megkönnyebbült. Minden percét élvezi az edzéseknek, a mérkőzéseknek és mint mondta, a csapatban is jó hangulat uralkodik.
    A csapatkapitány azonban figyelmeztetett, nem szabad még előreszaladni, most a legfontosabb, hogy a lengyel Vive Kielce elleni meccset hozzák, és bejussanak a vasárnapi döntőbe.

Fotó: Twitter


    Mikler Roland, a veszprémiek nyáron Szegedre igazoló válogatott kapusa a bajnoki döntő első mérkőzésén hivatalosan elköszönt a Veszprém Arénától, a héten még nem tapasztalta a változást, mivel minden nap a megszokott módon járt edzeni. Az egyre jobb formába lendülő kapus a szezon közbeni edzőváltásnak tudja be saját javulását is.
    “Mindig is abban hittem, hogy a munkából lesz az eredmény” – mondta, majd hozzátette: a jó meccsek is magabiztossággal töltik el.
    A Veszprém a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében először szombaton a lengyel Kielce ellen lép pályára az elődöntőben. Győzelme esetén másnap a spanyol Barcelona és a macedón Vardar Szkopje összecsapásának győztesével találkozik a fináléban, a bronzmeccset a két elődöntő vesztese vívja majd.

Fel