Kézilabda

Dánia megsemmisítette Norvégiát és világbajnok lett

Dánia óriási fölénnyel, valósággal megsemmisítette a norvég kézilabda válogatottat a férfi döntőben, és ezzel megnyerte a hazai rendezésű világversenyt.

Fotó: IHF

 A két csapat a csoportkörben is találkozott egymással, akkor az olimpiai bajnok dánok 30-26-ra nyertek. A norvégok a két évvel ezelőtti után a második, a dánok pedig a negyedik vb-döntőjüket játszották, de nyernie korábban egyik csapatnak sem sikerült.

Fotó: IHF

A fináléban 3-2-nél vezettek utoljára a norvégok, onnan a házigazdák Mikkel Hansen irányításával 7-2-es sorozatot produkáltak. A dánok extázisban játszottak, és egyben rendkívül taktikusan is, hiszen alaposan felkészültek az ellenfél legjobbja, Sander Sagosen semlegesítésére, és már a szünet előtt eldöntötték a meccset.

Fotó: IHF


     Niklas Landin a második felvonásban is bravúrosan védett, erre alapozva csapata a 47. percben már tíz góllal vezetett, és a hajrában sem történt változás a játék képében, így a dánok váratlanul nagy fölénnyel nyertek. Forrás: MTI

Fotó: IHF


    Érdekesség, hogy a világbajnokságot százszázalékos teljesítménnyel megnyerő dánok idén csak a magyar válogatottól kaptak ki – január 6-án az odensei felkészülési mérkőzésen 28-25-re -, és a tornán is a magyarokkal játszották a legszorosabb meccsüket, amikor a középdöntő első fordulójában 25-22-re győztek.

Eredmény:

DÖNTŐ
Dánia–Norvégia 31–22 
(18–11)
Herning, 15 000
 néző, V: Gubica, Milosevic (horvátok) 
Ld: M. Hansen 7, ill. Jöndal 10.

Fel