Angol Foci

Csalódás: A Fulham kizuhant a Premier League-ből

Meg van a Premier League következő kiesője a Huddersfield után, az alábbi statisztikák szerint teljesen megérdemelten.

Nagy várakozás előzte meg a szezon előtt a Fulham visszatérését, hiszen nagyságrendileg 100 millió fontot adtak ki új játékosokra. Nos, a londoniak nem vetették meg a lábukat a Premier League-ben, az együttes szörnyű védekezése és a pocsék idegenbeli forma okán tegnap, öt fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy jövőre ismét a másodosztályban kell helyt állniuk.

A Fulham a szezon során három menedzsert is felemésztett, Slavisa Jokanovic kezdte meg a munkát, akit decemberben Clauido Ranieri váltott a kispadon. Az eredmények azonban nemhogy javultak volna, hanem tovább romlottak, így Ranieri is parkolópályára került, akit a klub korábbi játékosa, Scott Parker váltott.

A csapat védekezése az egész szezon során nem működött, 76 kapott góljuk messze a leggyengébb mutató a Premier League mezőnyében. 2019-ben a megszerezhető 39 pontból mindössze 3-at szerzett a csapat, nem beszélve az idegenbeli formáról. Az egész idényt figyelembe véve a maximálisan begyűjthető 51 pontból mindössze 2-őt sikerült összekaparni otthonuktól távol.

A Fulham sorsa a tegnap esti, Watford elleni mérkőzésen dőlt el, amelyet a “Darazsak” simán 4-1-re nyertek, így a Huddersfield kiesése után ők folytatják szereplésüket biztosan a Championship-ben.

Fel