Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Coulthard: „Schumacher úgy gondolta, hogy mindig igaza van”

A skót a pályán számos nagy csatát vívott a kerpeni pilótával, és talán a legkeményebb és legemlékezetesebb az 1998-as futam volt Spa-ban.

Coulthard és Schumacher 1998-ban Spa-ban, esős versenyen küzdöttek egymással. Schumi mindenkinél gyorsabb volt a szakadó esőben, és a McLaren volt előtte. Azt az autót David Coulthard vezette, és a német a Ferrarival érthetetlen okból nem kikerülte, hanem az autója jobb oldalával beleszállt a McLarenbe. Természetesen mindkét autó kiesett, de még vissza tudott menni a boxba. Ami a Ferrari esetében elég hihetetlen volt, mert gyakorlatilag hiányzott a kocsi jobb oldala.

Fotó: F1

Ezután a csalódott Schumacher dühösen kipattant az összetört Ferrariból és átviharzott a McLaren garázsába, és heves lökdösődés kezdődött a két főszereplő között. Nagyon fontos volt a világbajnokság ezen szakaszában, hogy a Scuderia minél több pontot szerezzen, mert még harcban voltak a címekért. Három verseny volt már csak hátra szezonból.

A 1998-as Spai futam összefoglalója Palik László kommentálásával

A következő verseny Monza volt és Bernie Ecclestone lakóbuszában találkozott a skót és a német, hogy megbeszéljék az incidenst. Bernie próbálta elsimítani az ellentéteket, mert az árt az üzletnek. Coulthard azt mondta Michael Schumachernek, hogy legalább ismerje el, hogy a felelősség egy része az övé. Erre Schumi egy pillanatig gondolkodott, majd így válaszolt ” Nem emlékszem”

Fotó:F1

Ebben az esztendőben volt még egy komolyabb balhéjuk az Argentín Nagydíjon. Itt Schumacher a harmadik helyen fordult a rajt után és üldözte Hakkinent akit már a második körben sikerült megelőznie. Coulthard vezetett és a német őt is utolérte, és egy vitatható manőverrel megelőzte. Amiből a verseny után újra számonkérés lett. Coulthard szerint a Ferrari a füvön volt amikor megelőzte, és erre azt válaszolta Schumi, hogy nem igaz. A skót, hogy igazát bizonyítsa, videó felvétellel próbálta igazolni állítását, de Schumachert ez nem nagyon érdekelte. Később nagyon jó barátok lettek és ebből a két esetből is jól látszik, hogy Schumachert semmi más nem érdekelte csak a győzelem. Ezért is lett hétszeres világbajnok, minden idők legjobbja.

Schumi megelőzi Coulthardot Argentínában 1998-ban.

Fel