Labdarúgás

Copa America – Messi nem került az álomcsapatba

A hazai rendezésű Copa Americán vasárnap aranyérmet nyert brazil válogatottból öten kerültek a torna álomcsapatába, amelyben viszont nem kapott helyet Lionel Messi.

    A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) közösségi oldalán közölte az edzőbizottság által megválasztott csapatot, amelyben ott van a hazaiak 36 éves csapatkapitánya, Daniel Alves. A jobbhátvéd – aki a torna legjobb játékosa lett – csúcstartóként karrierje 40. trófeáját nyerte meg a kontinensbajnokságon.

Copa
    A meglepetésre döntős peruiakat ketten képviselik a legjobbak között, ahová még argentin, chilei, kolumbiai és uruguayi labdarúgót jelöltek.
    Hiányzik viszont az álomcsapatból a bronzérmes argentinok sztárja, Lionel Messi, aki a torna utolsó napjaiban többször élesen kritizálta a játékvezetőket és korrupciót is emlegetett.

    A 2019-es Copa America álomcsapata:
Alisson Becker (brazil) – Daniel Alves (brazil), José María Giménez (uruguayi), Thiago Silva (brazil), Miguel Trauco (perui) – Arthur (brazil), Leandro Paredes (argentin), Arturo Vidal (chilei) – James Rodriguez (kolumbiai), Paolo Guerrero (perui), Everton (brazil)

Fel