Kézilabda

Chema Rodríguez sorsa eldőlni látszik

Március 18-án és 19-én a magyar férfi kézilabda-válogatott Gummersbachban és Kasselben vív egy-egy mérkőzést az Eb-hetedik Németországgal az április közepén esedékes Litvánia elleni oda-visszavágós vb-selejtezőre való felkészülés jegyében. -írja a 24.hu.

Mivel az idő fogy, az MKSZ operatív igazgatóját azzal a kérdéssel keresték meg, hogy két, illetve öt hét múlva, a kulcsfontosságú vb-selejtezőn ki irányítja a válogatottat a kispadról.

„Tény, hogy Chemával tárgyalunk, ám a két fél szempontrendszere ütközik. Neki élő szerződése van a Benficával, nekünk főállású szövetségi kapitányra van szükségünk.

Erős felételeket fogalmaztunk meg, amelyek találkozni látszanak a spanyol szakember szándékával. Megegyezés egyelőre nincs, de kijelenthető, nem vagyunk messze a megállapodástól.

– vázolta a helyzetet az érdeklődésre Novák András. Arra a kérdére, hogy ez egyben azt is jelenti-e, hogy az MKSZ hajlandó kivásárolni az edzőt portugál munkáltatója szerződéséből, azt felelte:

Nem feltétlenül. Azt viszont igen, hogy közép- és hosszútávú célunk a szerződtetése, és az, hogy főállású szövetségi kapitányunk legyen.”

Fel