Labdarúgás

Bundesliga: Hiába nyert a Dortmund, a Bayern München a bajnok

A Bundesliga utolsó fordulójában minden mérkőzést egyszerre rendeztek fél négyes kezdéssel. A Bayern München az Európa Liga elődöntőben búcsúzó Eintracht Frankfurt gárdáját fogadta az Allianz Arénában. A Borussia Dortmund a Mönchengladbach vendégeként lépett pályára a bajnoki cím megszerzése reményében. A Bayern ha otthon nyer bajnok, függetlenül a Dortmund eredményétől. A Bayern München pedig nyert és ezzel zsinórban hetedjére bajnok.

1

Niko Kovac elég felemás szezont produkált a bajorok kirakatcsapatával és talán ez volt a minimum ezzel kerettel, hogy begyűjtsék a salátástálat.

1

A meccs első félidejében a hazaiak nekiszögezték a kapunak a Frankfurt játékosait. Minden a bajorok kívánsága szerint alakult, Coman már a negyedik percben vezetést szerzett csapatának. Kovac edző lehetőséget adott Ribery-nek és Robbennek is, hogy méltóképpen, játékkal búcsúzzanak a bajor közönségtől. A francia támadó és a holland legenda is góllal intett búcsút a szurkolóknak. A második félidőben hiába egyenlített ki a Frankfurt, nagyon átvette az egész meccs irányítását a Bayern. A Real Madridba távozó Jovic teljesen eltűnt vagy eltüntették a müncheni védők a pályáról. A második félidő inkább volt már inkább egy gálameccs mint küzdelmes európai kupaporondért vívott csata. Bajnok a Bayern München!

A mérkőzés tudósítása:

1

A Dortmund abban a tudatban lépett pályára a Mönchengladbach otthonában, hogy nem elég a győzelem, hanem a Bayernnek ki kell kapnia otthon a Frankfurttól. Ez nem történt meg, mert a müncheniek gáláztak az utolsó bajnoki meccsükön, így hiába nyert a Dortmund maradt a dobogó második fokán.

1

Csapatösszeállítás:

1

A mérkőzés tudósítása:

1

További eredmények:

1

2

3

4

5

6

7

A Bundesliga 2018/19-es végeredménye:

1

Fel