Connect with us

Spanyol Foci

Bundavádak a spanyol bajnokságban, mindent tagadnak a klubok

Bundavádak a spanyol bajnokságban, mindent tagadnak a klubok


A Getafe és a Villarreal labdarúgócsapat is tagadta, hogy az előző idény utolsó fordulójában bundameccset játszott egymással.

A spanyol lapok arról számoltak be, hogy a 2-2-es döntetlen előre megbeszélt eredmény volt a két együttes között. Az El País napilap közölte: a meccs az Oikos-művelet részeként került gyanúba, amely során tavaly 11 embert tartoztattak le fogadási csalás miatt. Hozzátették: egy WhatsApp-beszélgetésen két gyanúsított személy előzőleg a Getafe–Villarreal találkozóról egyeztetett. Emiatt ki kell vizsgálni, hogy a Getafe csapatkapitánya, Jorge Molina fizetett-e Villarreal-játékosoknak az előre megbeszélt eredményért.

A Villarreal közleményében kiemelte: elutasítják a vádakat, és kategorikusan tagadják az általuk elítélt bundázást, amely károsítja a sport és a versengés lényegét. Hasonló nyilatkozatot adott ki a Getafe is, amely szintén tagadta, hogy sportszerűtlen magatartást tanúsított volna.

A nevesített játékos, Molina a vádakra reagálva nyilatkozatában hangsúlyozta, nincs kapcsolatban a nevezett gyanúsítottakkal, nem volt tudomása a tervükről és nem volt befolyással a mérkőzés bundázására. Kiemelte, ügyvédekhez fordult, akik majd megteszik a megfelelő jogi intézkedéseket.

A La Liga 2018-19-es idényének zárófordulója előtt a Getafének még volt esélye a Bajnokok Ligája-részvétel kiharcolására is, az egymás elleni eredmény azonban az azonos pontszámmal álló Valencia kedvezett.. A Getafének így csak akkor lett volna esélye a BL-re, ha a Valencia nem nyer a szezon utolsó meccsén, ám utóbbi a Valladolid vendégeként az 52. percben már 2-0-ra vezetett, és nyert is. A Getafe ugyanabban az időpontban fogadta a Villarrealt, a 76. percben 1-1-nél másodszor is megszerezte a vezetést, a 2-2-es végeredmény a 87. percben alakult ki.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Spanyol Foci