Tenisz

Budapesti tenisztorna – Búcsúzott a Borsos, Nagy páros

Borsos Gábor és Nagy Péter fordulatos mérkőzésen kikapott a párosok első fordulójában a Hungarian Open elnevezésű, 586 140 euró (184,6 millió forint) összdíjazású budapesti férfi salakpályás tenisztornán.

    A szabadkártyás magyar duó szerdai bemutatkozása során a holland Robin Haasával és dán Frederik Nielsennel találkozott, akiket a negyedik helyen emeltek ki a szervezők. A keddi esőzések és 10 fokos hideg után ezúttal már nem lehetett panasz az időjárásra, ugyanis verőfényes idő és 18 fok várta a játékosokat, akiket legfeljebb a közelben ötpercenként felszálló kisrepülők zavarhattak meg.
    A hazai kettős remekül kezdett, és 2:2-nél, majd 4:2-nél is elvette a rivális adogatását, miközben szinte hibátlanul dolgozott a hálónál, majd Nagy kiszerválta a szettet. A folytatásban rákapcsolt a holland-dán duó, amely 3:1-re és 5:2-re elhúzott, és 54 perc elteltével kiegyenlített.


    A harmadik játszmát helyettesítő, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés hallatlan izgalmakat és látványos labdameneteket hozott. Egészen 8-8-ig fej fej mellett haladtak a párosok, majd Borsos adogatása az ellenfélé lett, és Haase egy ásszal lezárta az 1 óra 5 perces meccset.
    „Egyenrangú ellenfelei voltunk Haasééknek, az első szettet mi kontrolláltuk” – kezdte összegzését Nagy Péter. „Aztán a másodikban hullámvölgybe kerültünk, de kijöttünk belőle, a vége pedig apróságokon múlt” – tette hozzá.
    A szintén Davis Kupa-válogatot Borsos úgy vélekedett, hogy az elején a rivális talán kissé lebecsülte őket.
    „Megleptük őket az első játszmában, utána viszont stabilabban szerváltak. A szuper tie-breakben kicsit a szerencse is közrejátszott” – jelentette ki.
    A nap folyamán egyesben is lesz hazai érdekeltség a Sport11 központban: előbb Valkusz Máté csap össze az olasz Jannik Sinnerrel az első fordulóban, majd Balázs Attila nyocladdöntős mérkőzése következik a hatodik helyen kiemelt ausztrál John Millman ellen.
Eredmény:
Páros, 1. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):
   
Robin Haase, Frederik Nielsen (holland, dán, 4.)-Borsos Gábor, Nagy Péter 2:6, 6:3, 10-8 – döntő rövidítés

Fel